Eet lokaal !!

Beste collega’s, 

 

Dit jaar kozen we binnen het MOS – team om mee te werken aan een duurzame planeet.
Eerder dit jaar deden we al mee aan de Strapdag. In de week van 17 tot 23 februari gingen we een tweede uitdaging aan. Hier legden we de focus op het steunen van de korte voedselketen : we maakten in de klas een ( eenvoudig ) gerecht klaar met lokale groenten of fruit.

Wat stond er op het programma ?
* In de week van 10 februari kwamen leerlingen van het 5de even langs om aan de klas het doel van de actie “ Eet lokaal “ toe te lichten.

* In de week van 17 februari maakten we in de klas ( of leerjaar ) een gerecht klaar met lokale groenten en fruit.
* Op vrijdag 21 februari lichtte elke klas kort toe wat er gemaakt werd.

3de kleuterklas : groentenquiche en smoothie

1ste leerjaar :

2de leerjaar : soep ( met groenten van op de markt in Halle )

3de leerjaar : appelflappen

4de leerjaar : pannenkoeken en wafels

5de leerjaar : appelmuffins

6de leerjaar : pompoensoep


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x