Sportweek in het eerste leerjaar

Na de paasvakantie staat traditiegetrouw onze sportweek op de planning:

- maandag: in de de voormiddag lasten we een herhalingscircuit in om alles wat we reeds leerden voor taal en rekenen op te frissen. In de namiddag organiseerden we een paaszoektocht met de kleuters. Door het slechte weer werd het een kleine wandeling in de school en speelden we ook enkele herhaling- en rekenspelletjes met de kleuters.

- dinsdag: zwemmen en alles met de bal: aan de hand van kegelen, hockeyen, gooien,... herhaalden we op een wel heel leuke manier de reeds geziene bewerkingen en splitsingen.

- woensdag: atletiek: aan de hand van verspringen en gewichtheffen herhaalden we de begrippen 'meter' en 'kilogram'. Nadien fristen we ook het begrip 'liter' op en maakten we een litertje sportdrank. Jammie. 

- donderdag: fietsdag: we brachten onze fiets mee en oefenden hiermee op de speelplaats. Zie je ons met 1 hand zwaaien op de foto's? Onze fiets onderging ook een wasbeurt en we leerden meer over de delen van de fiets.

- vrijdag: we herhaalden het betalen met euro's en centen en kochten in de klaswinkel alle onderdelen om onze eigen fiets te knutselen. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x