Sportweek in het eerste leerjaar

Na de paasvakantie startten we met een heuse sportweek. Op maandag gingen we eerst naar het toneel. Nadien gingen we samen met de kleuters van de derde kleuterklas op wandelzoektocht in de geboorteboomgaard. Daar verstopten zich immers 8 paashazen. Eens we deze hadden teruggevonden, verdienen we een lekkere verrassing. 

Dinsdag is traditioneel onze zwemdag. Daarnaast herhaalden we de reeds geziene leerstof rekenen en taal aan de hand van een circuit: joggend lezen, een leesganzenbord, een rekenspel op de tablet, rekensommen sorteren en noem maar op...

Woensdag stond in het teken van atletiek. Bij het verspringen herhaalden we wat juist 1 meter is en maten we op hoe ver we konden springen. Bij het gewichtheffen maakten we ons eigen gewicht van 1 kilogram en deden we hier allerlei opdrachtjes mee. Daarnaast onderzochten we waarvan sporters energie krijgen: sportdrank. We sorteerden de drinkbussen (meer, minder of juist 1 liter) en maakten onze eigen sportdrank. 

Donderdag was dan onze fietsdag. In de klas knutselden we een papieren fiets. Hiervoor moesten we alle onderdelen komen kopen in de klaswinkel. Op deze manier herhaalden we het gepast betalen tot 20 euro en 20 cent. Nadien reden we met onze fiets op de speelplaats, mocht onze fiets naar de 'fietswash' en leerden we meer over de onderdelen van een fiets. 

We sloten onze week af met een dagje "alles met de bal". Op de speelplaats deden we allerhande balspelletjes om de rekenleerstof te herhalen. Ook luisterden we naar het verhaal van 'Schildpad en haas'. We zongen mee met het lied en speelden zelf schildpad en haas. Heel leuk!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x