• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Villa Pila

Geschreven door Laurence Buys op zondag 27 januari 2019.

Op vrijdag 25 januari 2019 brachten we een bezoek aan Villa Pila in Tienen.

We werden 's morgens opgehaald aan de school met de bus. Deze rit hadden we verdiend door met de hele school batterijen in te zamelen!

In Villa Pila werden we opgewacht door Sofie die ons heel wat ging vertellen over de werking van Bebat! Na een korte pauze gingen we naar de filmzaal waar we eerst wat uitleg kregen over energie,soorten batterijen... We mochten ook heel wat proefjes doen. Zo konden we zien dat je met enkele simpele dingen zelf een batterij kan maken.

Daarna brachten we een bezoek aan het sorteercentrum. Daar konden we heel goed de verschillende stappen volgen die de batterijen afleggen:  van het moment dat ze in een verzamelton toekomen tot het moment dat ze in de juiste bak gesorteerd zijn.

We gingen vervolgens naar een grote kijkwand waar we verschillende soorten batterijen konden zien en hun bijhorende toestellen. Het waren er heel wat!

Na de middagpauze gingen we terug naar de filmzaal waar we een quiz deden. 

Om half 3 namen we de trein terug richting Halle. We kwamen weer heel wat nieuws te weten!

Workshop Afvalbeheer

Geschreven door Laurence Buys op zondag 27 januari 2019.

Op donderdag 10 januari kwam Noor van GoodPlanet op school langs om met de twee vierdes te werken rond afvalbeheer en duurzame consumptie.

Tijdens de workshop kwamen de verschillende manieren om met afval om te gaan aan bod. Via groepsgesprekken, educatieve spelletjes en een film, kwamen we heel wat te weten!

Striptechnieken

Geschreven door Els Suenens op maandag 21 januari 2019.

We leerden in de klas verschillende striptechnieken zoals overzichtsbeeld, close-up, kikvorsperspectief, vogelperspectief,...

De leerlingen gingen daarna in groep met behulp van fototoestel of I-pad de verschillende technieken uitproberen.

Bekijk de resultaten maar!

Naar 't Aloam

Geschreven door Els Suenens op zondag 18 november 2018.

Op maandag 12 november brachten we een bezoek aan het Aloam in Viane. We bezochten het molenaarshuisje waar we leerden hoe mensen vroeger leefden, zich verwarmden, zich wasten, ...
We gingen ook terug naar de klas van 100 jaar geleden. Dat was wel een belevenis. Toen waren ze toch veel strenger op school.Sommige kinderen mochten eens proeven van de straffen van vroeger! Dat was minder. En het materiaal dat ze toen gebruikten. Dat kunnen wij ons bijna niet voorstellen.
We bezochten ook het bakkersmuseum.
We hebben veel gezien en geleerd. Het was een leuke ervaring! Kijk maar naar de foto's

 

Uitstap naar Leuven

Geschreven door Els Suenens op donderdag 11 oktober 2018. Aangepast op donderdag 11 oktober 2018

Op 1 oktober reisden we met het 4de leerjaar  met de trein richting Leuven. We brachten daar een bezoek aan het provinciehuis. We leerden er heel wat bij over onze provincie. We zagen ook onze gouverneur. Nadien bezochten we ook het M-museum waar we heel wat kunstwerken bekeken en besproken. We kregen er ook telkens een korte opdracht. Het was een super leerrijke en aangename dag. Ook de treinreis was voor velen een echt avontuur.

 < 1 2