• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Alles op wieltjes

Geschreven door Els Suenens op donderdag 10 juni 2021.

Dinsdag 8 juni mochten we allerlei voorwerpen op wieltjes meebrengen zoals fietsen, steps, rolschaatsen, skateboard enz. Tijdens de turners mochten we onze kunstjes aan elkaar tonen. Het was superfijn!

Programmeren

Geschreven door Ann Luyckx op maandag 7 juni 2021.

Tijdens het spel wordt een analoge programmeeractiviteit geïntroduceerd, waarbij leerlingen een competitief/coöperatief spel spelen en zo vertrouwd raken met de grondbeginselen van programmeren.

Gezond ontbijt

Geschreven door Els Suenens op zaterdag 5 juni 2021.

Gezond ontbijt

Voetgangersexamen

Geschreven door Els Suenens op dinsdag 1 juni 2021. Aangepast op zaterdag 5 juni 2021

Vrijdag 28 mei legde iedere leerling van het vierde leerjaar. individueel een parcours af langs de Pepingse wegen. Ze moesten bewijzen dat ze ervaren voetgangers waren. Ze moesten oversteken op een zebrapad, een hindernis langs de weg op een correcte manier passeren, oversteken tussen geparkeerde wagens, oversteken aan lichten en oversteken met een agent.  Agent Pascal bereidde de kinderen voor op dit examen.

Workshop sorteren en afval voorkomen

Geschreven door Laurence Buys op donderdag 20 mei 2021.

Workshop sorteren en afval voorkomen.

Moederdag

Geschreven door Els Suenens op donderdag 20 mei 2021.

Voor Moederdag kweekten we tomatenplantjes. We leerden ook haken. Voor sommige kinderen een zware karwei maar ze vonden het wel leuk.

Daarna zorgden we nog voor een leuke verpakking. Kijk maar naar de resultaten.

Fietsen

Geschreven door Els Suenens op donderdag 20 mei 2021. Aangepast op donderdag 20 mei 2021

De leerlingen van het vierde leerjaar brachten op maandag 10 mei hun fiets mee naar school. Ze leerden aan hun mete- en petekindjes van de derde kleuterklas de verschillende delen van de fiets. Ze vertelden ook waarom ze hun fiets gebruikten, hoe ze hem onderhouden, ...

De dag nadien brachten de kleuters hun fiets mee. De leerlingen van het vierde gingen dan hun fietsjes bewonderen. De kleuters lieten ook hun rijkunsten zien.

 

Carnaval

Geschreven door Els Suenens op maandag 12 april 2021. Aangepast op maandag 12 april 2021

Op vrijdag 12 maart vierden we een ganse dag carnaval met de ganse school. In het vierde leerjaar startten we met voorlezen van een verhaal aan onze mete- en petekinderen van de derde kleuterklas.

Daarna gingen we samen op stap. Onderweg moesten we allerlei opdrachten doen rond Carnaval zoals gekke gezichten trekken, dansen, ...

In de namiddag moest elke klas een leuk dansje op het podium brengen en kregen we punten van de jury.

Het was een leuke dag.

 

Op stap met de kaart

Geschreven door Elke Mertens op zaterdag 10 april 2021.

Tijdens de wiskunde les leerden we ons oriënteren op de kaart. Niet eenvoudig. Maar als je in het echt mag uitproberen waarom kaart leren lezen belangrijk is... Zijn de kids van het 4de leerjaar niet te stoppen. Het weer gooide wat roet in het eten en de zoektocht werd uitgesteld.. Maar eindelijk was het op 25 maart voldoende goed weer om op avontuur te gaan. Gewapend met pen, papier en een kaart natuurlijk trokken we naar het centrum van Pepingen voor een zoekavontuur met denk opdrachten. De opdrachten werden goed gelocaliseerd en de opdrachten in team uitgedokterd. Ook de schatkist werd adhv de tips gevonden... De namiddag vloog voorbij en de schat... Die heeft gesmaakt! 

Valentijn

Geschreven door Laurence Buys op vrijdag 12 februari 2021. Aangepast op vrijdag 12 februari 2021

Het vierde leerjaar was deze week ik een romantische bui!
We maakten leuke gedichtjes met als thema ‘Valentijn’.
Als verrassing staken we de gedichtjes onder de ruitenwissers van de auto’s in de buurt!
❤️❤️❤️

 1 2 3 >  >>