• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Naar de markt

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 9 maart 2018.

Het koude weer houdt ons niet tegen om te winkelen op de markt. Door het koude weer waren er minder kramen en bezoekers dan anders. Nu had de marktkramer tijd om al onze leerlingen te bedienen. De leerlingen mochten zelf bestellen en betalen! 

Tomatensoep

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 9 maart 2018.

Op donderdag 8 maart brengen de leerlingen de nodige groenten mee. Samen gaan we op zoek naar het keukengerei dat we kunnen gebruiken. Groenten worden gewassen en gesneden. (Zonder ongelukken, wel met tranen als de uien aan de beurt zijn.) Later genoten we van de lekkere soep. 

Knikkerbanen

Geschreven door Inès Appelmans op dinsdag 16 januari 2018.

De leerlingen maakten deze week zelf een knikkerbaan!

Programmeren

Geschreven door Ann Luyckx op woensdag 20 december 2017.

In het tweede leerjaar kregen we enkele lesjes programmeren. Eerst gingen we unplugged programmeren, dus zonder computer. We moiesten elkaar programmeren om een voorwerp op te rapen. Soms wel moeilijk, zeker als als er draai nu naar links of rechts bij kwam.

Daarna mochten we een speelgoedhond van de ene kant van de mat naar de andere proberen te krijgen. Hoe meer hindernissen er op zijn weg kwamen, hoe moeillijker het werd.

Tijdens de laatste lesjes mochten we op de tablets de app Kodable spelen. Tijdens dit spel moet je instructies geven aan het pluizige balletje om het van de ne kant naar de andere te laten rollen. 

Het speelgoedmuseum

Geschreven door Inès Appelmans op donderdag 14 december 2017.

....

Techniek

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 8 december 2017.

We maken een lichtkring.

De Sint op school

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 8 december 2017. Aangepast op donderdag 14 december 2017

Wat een pech. Zoals elk jaar kregen we bezoek van de sint en zijn helpers. Wat hadden de pieten een pech zeg! Één was van het dak gegleden, een andere piet dan weer gestruikeld in het donker en de derde door de wind omver geblazen. Het zat hen echt niet mee dit jaar. Gelukkig zijn er dan de leerlingen van Harten Troef. Die staken de koppen bij elkaar en ontwierpen enkele hulpmiddelen voor de getroffen pieten. Een drone om piet veilig op het dak te doen landen, fluo helmen en schoenen met zuignapjes, ...

Een heel jaar zullen de pieten de plannen kunnen ontrafelen en uitvoeren om dan volgend jaar op een veilige manier de schoentjes te kunnen vullen.

 

Techniek in de klas

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 27 oktober 2017. Aangepast op donderdag 2 november 2017

Deze week timmerden de leerlingen van het tweede leerjaar de nagels voor hun web in hun eigen plankje! En we moeten toegeven dat er talent aanwezig is! 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar schatten

Geschreven door Inès Appelmans op vrijdag 27 oktober 2017.

Spookjes, vampieren, pompoenen, spinnen en heksen gingen deze namiddag aan de slag!

Het bos

Geschreven door Inès Appelmans op donderdag 12 oktober 2017.

Tijdens de week van het bos ging het tweede leerjaar op zoek naar schatten in het bos van Gaasbeek. We leerden veel over de verschillende bomen, hun blaadjes en vruchten. Hiermee vulden de leerlingen enthousiast hun schatkist. De opruimers van het bos, de paddenstoelen kregen hulp van het tweede leerjaar van Harten Troef. Zij ruimden het afval op dat niet thuishoort in het bos op. Als beloning mochten onze leerlingen ravotten en spelen in het bos. 

 1 2 >