• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Aftellen naar de sint!

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 26 november 2015. Aangepast op donderdag 26 november 2015

Sinds maandag logeert in elke klas van het eerste leerjaar een spiekpietje. Wat is dat spannend. Hij ziet alles en belt dat dan 's nachts door naar de opschrijfpieten in Spanje. Het spiekpietje verstopt zich graag en doet dit elke dag op een andere plaats. Je herkent hem trouwens aan zijn supersnelle sportschoenen en zijn kleine gsm.

Onze aftelkamender in de klas zijn ook spiekpietjes. Elk pietje heeft een datum. Als die dag om is, krijgt die piet een kraagje en een pluim. Zo kunnen we zien hoeveel dagen nog voor de sint op school en thuis komt. Het maken van de pietjes met houtskool en verf was ook leuk... sommigen werden er bijna zelf een pietje van!

Ondertussen zijn ook de ramen in onze klas versierd met daken. De dakpannen werden getekend door de kids. En uiteraard moeten ook op die daken nog pakjes en pieten komen... we hebben nog wat versierwerk...

Deze avond probeerden we in 1A al even onze schoen te zetten... misschien komen er toch al eens pieten langs... laat ons hopen!

De Sint in de wo-lessen

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 26 november 2015.

De Sint heeft een boot. Dus leerden wij al heel wat bij over boten. Welke soorten zijn er? En ook... hoe komt het dat die blijven drijven. Wij testten vanalles uit en probeerden zelf een bootje van plasticine te maken dat boven water bleef. Een bolletje zinkt, maar een goed gevormd bootje kan blijven drijven.

 

De sint legt vanalles in onze schoen. Die schoenen worden gemaakt door een schoenmaker. Er zijn verschillende soorten schoenen. Wij beken ze allemaal en leerden ook de delen ervan. Nadien keken we even wie de beste anti-slip zolen had. Wie zijn schoen gleed snel van de bank en wie zijn schoen gleed niet?

 

Wat de Sint in onze schoen legt smaakt meestal heel lekker en heel zoet. Maar er zijn ook andere smaken: bitter, zuur en zout. We proefden ze allemaal en dat leidde tot veel gekke bekken en leuke taferelen...

 

 

 

Een brief voor de Sint

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 november 2015. Aangepast op zaterdag 21 november 2015

Wat was dat fijn! We keken naar een fimpje waarin de Sint vertelde hoe een goede brief eruit ziet. We zagen ook de brief die beer aan de Sint schreef. Hij kan nog niet alles schrijven, maar met een combinatie van woordjes en tekeningen lukte het wel. Daarna gingen we zelf aan de slag: schrijven, kleuren en vooral knippen in de speelgoedboekjes en opkleven. Toen onze brieven klaar waren, staken juf en meester ze per klas in een grote omslag met het juiste adres erop en gingen we samen naar de post. Zo zijn we zeker dat de postbodes onze tekeningen en verlanglijstjes gaan bezorgen!!!

 

 

 

Halloween met meters en peters

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 4 november 2015.

Vlak voor de vakantie was het tijd om Halloween te vieren en dit deed het eerste leerjaar samen met het 6de.

Kijk maar mee!

Harten Troef

Hoe we steeds meer leren lezen...

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 4 november 2015.

De laatste weken leerden we vooral "dierenwoordjes". Naar de woordrijtjes van "mus" vlogen we en naar de rijtjes van "vis" zwommen we en dit telkens met hetzelfde doel: lezen, lezen en lezen!

 

Naar het Neigembos

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 26 oktober 2015. Aangepast op vrijdag 6 november 2015

Vandaag, maandag 26 oktober trokken we onder een prachtige herfstzon naar het Neigembos. Samen met eekhoorns Friedel en Krak leerden we het bos op een andere manier kennen. Krak was uitgenodigd op het feest van de wel heel schattige Friedel...maar met lege handen daar aankomen...dat kon niet... met een leeg koffertje en heel wat vaardigheid, slaagden de stoere kids uit het eerste leerjaar er in, om eikels, tamme kastanjes en beukenootjes te verzamelen in het koffertje... Natuurlijk moesten ze ook heel wat hendigheidsoefeningen doen, want een eekhoorn kan perfect klimmen, klauteren, zijn evenwicht bewaren, een nest maken,...

Tijdens de pauze was er zeker ook tijd om kampen te bouwen en te spelen...en dit alles onder een heerlijk zonnetje.

 

 

 

Modderig vuil, maar blij en een klein beetje moe, keerden we naar school terug.

 

Kunnen we het maken? NOU EN OF!!!

Geschreven door Elke Mertens op vrijdag 9 oktober 2015. Aangepast op maandag 26 oktober 2015

Tijdens het weekend van 24 en 25 oktober gaat onze pannenkoekenbak door. Om de zaal mooi te versieren moet er geknutseld worden. Deze keer is het onder andere de beurt aan het eerste leerjaar. Het thema waarrond we knutselen is, hoe kan het ook anders, 'wegenwerken'.
Daarom dosten de kids van het eerste zich helemaal uit als wegenwerkers en gingen we op pad door de bouwwerf om enkele foto's te maken waarmee we nadien in de klas iets leuks zullen knutselen.
De foto's die we niet gaan gebruiken kun je alvast eens bekijken! Om onze knutselwerkjes te kunnen bewonderen, zal je uiteraard naar de pannenkoekenbak moeten komen!!!

 

 

Bij een pen horen inktvlekken

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 9 oktober 2015.

Deze week leerden we het woordje 'pen'. Opnieuw hadden we een hele boel woordenrijtjes te lezen. Deze keer stonden ze op inktvlekken. En dan hebben we er zelf nog maar wat vlekken bijgemaakt...En een strip lezen... dat kunnen we ook al flink. Kijk maar!

 

Woordenrijen lezen

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 5 oktober 2015. Aangepast op vrijdag 9 oktober 2015

Vandaag stonden de woordenrijen van Tom op onze planning...

Gisteren was het dierendag en vandaag... dag van de leerkracht...feestballonnen dus met de woordenrijen van Tom. Spelen,gooien en lezen maar...

 

 

 

Mol bouwt een mollenschool

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 30 september 2015. Aangepast op woensdag 30 september 2015

Ons tweede taalthema is alweer gestart. In dit verhaal ging mol in de tuin aan de slag om zelf een heuse mollenschool te bouwen. Mos voor de stoeltjes, schors voor het bord, stokjes om te schrijven....

ook wij gingen buiten op de schors aan het werk om met materiaal uit de natuur een mollenklasje te bouwen...niet onder de grond maar op de betonbanken...

<<  < 5 6 7 8 >