• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Herfst ...

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 10 november 2018.

Maandag 5 november trokken we met het eerste leerjaar naar het park van Mater Dei. Samen met eekhoorn Krak gingen we in het park op zoek naar allerlei leuke herfstspulletjes voor het verjaardagsfeestje van eekhoorn Friedel. We leerden verschillende bomen herkennen, kwamen heel wat blaadjes en vruchten tegen en bekeken de onderkant van de paddenstoelen. Het werd een leuke voormiddag onder een stralende zon. Vrijdag brachten we een bezoek aan het kerkhof. Daar zagen we dat er tijdens de vakantie heel wat mensen mooie, kleurrijke bloemen op de graven van de overledenen gezet hebben. Het was er heel rustig. 

Halloween in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op maandag 29 oktober 2018.

De laatste vrijdag voor de herfstvakantie werden de jongens en meisjes van het eerste leerjaar omgetoverd tot kleine heksjes. We leerden vliegen met onze 'bezem', ...

 

 

... maakten heerlijke heksensoep, maar 'floeps' er verdween telkens een klein heksje. 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast kwamen er deze week ook enkele diertjes op bezoek in onze klassen. We maakten kennis met de cavia van Lynn, de parkiet van Lisa, de hamster uit 3B en ook de kanari van Marcel, onze buschauffeur, kwam langs. 

 

 

Ons nieuwe woordje 'pen'

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 18 oktober 2018. Aangepast op donderdag 18 oktober 2018

We bestudeerden balpennen en vulpennen en mochten zelfs met een oude pen en inktpot proberen te schrijven. Onze woordenrijtjes stonden op vlekken. Deze vlekken hingen op de speelplaats. Samen met onze meter of peter uit de zesde klas en een stempelkussen mochten we op pad om de vlekken te lezen. Telkens we een vlek gelezen hadden, mochten we er zelf een vlek bij maken.  11 Vlekken te lezen. Dus met elke vinger en met onze neus mochten we een vlekje maken. En fijn dat we dit vonden. Kijk maar mee...

 

de week van tom

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 14 oktober 2018. Aangepast op donderdag 18 oktober 2018

Deze week gingen we samen met beer op zoek naar zijn vriendje tom. Dat was dan ook ons nieuwe woordje. We leerden de 't' schrijven, maar kunnen ondertussen ook al het woord 'an' schrijven. Hiervoor schoot onze eigen 'politie' in actie. We controleerden elkaar bij het schrijven van dit woord. In de turnzaal speelden we verschillende spelletjes met ballonnen en oefenden zo de rijtes van tom. Als afsluiter van de week keken we naar een nieuw poppenspel van mol en beer en zegden we allemaal samen het gedichtje 'alle hokken mogen open op'.

 

 

Op naar een nieuwe week ...

 

Een nieuwe maand in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 5 oktober 2018. Aangepast op zaterdag 6 oktober 2018

De tijd gaat snel. We zijn ondertussen al aan onze tweede maand in het eerste leerjaar begonnen. Tijdens deze week toonden we aan onze juffen dat we ondertussen al heel wat letters en woordjes onder de knie hebben tijdens onze eerste grote leestoets. We hielpen Wibbel om de cijfers 1 - 2 - 3 - 4 en 5 te bevrijden van Falco de Verschrikkelijke en leerden het woord beer schrijven. Een hele klus !!

De laatste dag van de week maakten we lekker veel lawaai voor de actie van 'Saved by the bell' en mochten we samen met meester Wesley turnen op de speelplaats. In de klas luisterden we naar het tweede verhaal van Mol en Beer, klaar om weer heel wat nieuwe woordjes te leren. 

onze eerste maand in het eerste leerjaar zit er al op !!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 30 september 2018. Aangepast op zondag 30 september 2018

Onze eerste maand in het eerste leerjaar zit er al op !! We maakten opnieuw heel wat mee. Zo kwamen onze meters en peters langs om samen met ons de wisselrijtjes van 'beer' te oefenen. Hun verbazing was groot toen ze merkten wat we ondertussen allemaal al kunnen lezen. Daarnaast hielden we ook groot feest in de twee klassen want Lowie, Amy en Elias waren alle drie op dezelfde dag jaar. Vrijdag zetten we ons beste beentje voor tijdens de veldloop. Alle kinderen verdienen een dikke pluim voor hun inzet. 

Nog een weekje eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 22 september 2018.

We startten deze week met een startviering in de turnzaal van ozne school voor de leerlingen van de derde kleuterklas en de eerste graad. In de klas gingen we opnieuw ijverig aan de slag. We leerden de hoeveelheiden tot 6 ordenen en we oefenden ook op het beschrijven van de weg. Geen lachtertje, want een geblinddoekt vriendje weet niet wat we bedoelen met "daar" en "hier"... 

We oefenden verder op het schrijven van de letters van "mol" en het woordje "mol" en we leerden zelfs al het woord "beer" lezen. In het hoekenwerk konden we onze fijne motoriek wat oefenen door gekke kapsels te maken in plasticine en door met een pincet pomponnetjes te grijpen. Maar ook mooie patronen maken en spelen met de bee-bot deden we graag tijdens het hoekenwerk. 

Vrijdag was het niet zomaar een dag. Het was de verjaardag van mol. Mol werd 6 jaar. We versierden ons feesthoedje en waren zo klaar om in de namiddag zijn verjaardag te vieren. We zongen een liedje terwijl mol vooraan op de stoel mocht staan en we maakten een verjaardagstreintje om dan in de trein onze traktatie te gaan halen. Want natuurlijk had mol een heerlijke cake mee. Deze aten we gezellig samen op. We kijken al uit naar volgene week al één van ons verjaart, want dan zal het er ook zo aan toe gaan!

We kunnen al het woordje ik schrijven...

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 14 september 2018. Aangepast op vrijdag 14 september 2018

Deze week leerden we opnieuw 2 woordjes lezen: "de mol". Verder oefenden we verder op het schrijven van de "i" en die moeilijke letter "k". Maar ondertussen kunnen we zelfs al het woordje "ik" schrijven. We oefenen altijd eerst in het groot. We schreven op de speelplaats, we gingen met een stift over de blaadjes die omhoog hingen in de klas en schreven op het bord. Nadien gingen we aan de slag in ons schrijfboekje. Voor rekenen oefeneden we de begrippen meer en minder en leerden we ook rangschikken van klein naar groot en van groot naar klein. Kijk maar naar onze plasticinevormpjes. Deze week speeden we ook even samen met onze meters en peters uit de zesde klas. De ene klas speelde schipper mag ik over varen. De andere klas speelde in de zandbak. Volgende keer doen we het omgekeerd. We lazen ook al onze eerste woordenrijtjes en knutselden hierbij een leuke mol. En met het hoekenwerk zijn we nu ook al goed vertrouwd. 

 

 

De eerste week in het eerste leerjaar.

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 7 september 2018. Aangepast op vrijdag 7 september 2018

Onze eerste week in het eerste leerjaar is om en we hebben al heel wat afgestapt. 
We leerden al twee woordjes: ik en is. We telden volop tot 6, oefenden de getalbeelden en de begrippen 'meer', 'minder' en 'evenveel'. 
We speelden allerlei spelletjes en dansten de stoelendans om de woorden 'voor', 'achter', 'naast', 'links', 'rechts', ... in te oefenen. 
Ook gingen we al twee keer met meester Stijn naar de turnzaal. Als klap op de vuurpijl leerden we aan de hand van het liedje 'li la letters' hoe we moeten schrijven en leerden we de letter 'i' schrijven. En ja hoor, we doen het al flink. Natuurlijk werd er niet enkel hard gewerkt, maar hebben we ook al gespeeld en geverfd. Als beloning trokken we deze namiddag naar 'Mong Blok'. We kijken al uit naar de volgende week. 

 < 1 2 3