• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Nog een weekje eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 22 september 2018.

We startten deze week met een startviering in de turnzaal van ozne school voor de leerlingen van de derde kleuterklas en de eerste graad. In de klas gingen we opnieuw ijverig aan de slag. We leerden de hoeveelheiden tot 6 ordenen en we oefenden ook op het beschrijven van de weg. Geen lachtertje, want een geblinddoekt vriendje weet niet wat we bedoelen met "daar" en "hier"... 

We oefenden verder op het schrijven van de letters van "mol" en het woordje "mol" en we leerden zelfs al het woord "beer" lezen. In het hoekenwerk konden we onze fijne motoriek wat oefenen door gekke kapsels te maken in plasticine en door met een pincet pomponnetjes te grijpen. Maar ook mooie patronen maken en spelen met de bee-bot deden we graag tijdens het hoekenwerk. 

Vrijdag was het niet zomaar een dag. Het was de verjaardag van mol. Mol werd 6 jaar. We versierden ons feesthoedje en waren zo klaar om in de namiddag zijn verjaardag te vieren. We zongen een liedje terwijl mol vooraan op de stoel mocht staan en we maakten een verjaardagstreintje om dan in de trein onze traktatie te gaan halen. Want natuurlijk had mol een heerlijke cake mee. Deze aten we gezellig samen op. We kijken al uit naar volgene week al één van ons verjaart, want dan zal het er ook zo aan toe gaan!

We kunnen al het woordje ik schrijven...

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 14 september 2018. Aangepast op vrijdag 14 september 2018

Deze week leerden we opnieuw 2 woordjes lezen: "de mol". Verder oefenden we verder op het schrijven van de "i" en die moeilijke letter "k". Maar ondertussen kunnen we zelfs al het woordje "ik" schrijven. We oefenen altijd eerst in het groot. We schreven op de speelplaats, we gingen met een stift over de blaadjes die omhoog hingen in de klas en schreven op het bord. Nadien gingen we aan de slag in ons schrijfboekje. Voor rekenen oefeneden we de begrippen meer en minder en leerden we ook rangschikken van klein naar groot en van groot naar klein. Kijk maar naar onze plasticinevormpjes. Deze week speeden we ook even samen met onze meters en peters uit de zesde klas. De ene klas speelde schipper mag ik over varen. De andere klas speelde in de zandbak. Volgende keer doen we het omgekeerd. We lazen ook al onze eerste woordenrijtjes en knutselden hierbij een leuke mol. En met het hoekenwerk zijn we nu ook al goed vertrouwd. 

 

 

De eerste week in het eerste leerjaar.

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 7 september 2018. Aangepast op vrijdag 7 september 2018

Onze eerste week in het eerste leerjaar is om en we hebben al heel wat afgestapt. 
We leerden al twee woordjes: ik en is. We telden volop tot 6, oefenden de getalbeelden en de begrippen 'meer', 'minder' en 'evenveel'. 
We speelden allerlei spelletjes en dansten de stoelendans om de woorden 'voor', 'achter', 'naast', 'links', 'rechts', ... in te oefenen. 
Ook gingen we al twee keer met meester Stijn naar de turnzaal. Als klap op de vuurpijl leerden we aan de hand van het liedje 'li la letters' hoe we moeten schrijven en leerden we de letter 'i' schrijven. En ja hoor, we doen het al flink. Natuurlijk werd er niet enkel hard gewerkt, maar hebben we ook al gespeeld en geverfd. Als beloning trokken we deze namiddag naar 'Mong Blok'. We kijken al uit naar de volgende week. 

 < 1 2 3