• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Weer een weekje eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 6 februari 2022. Aangepast op zondag 20 februari 2022

Deze week werkten we ons thema water af. Water blijf niet altijd water. Als water bevriest, wordt het ijs. En doe je er een lekker smaakje bij, dan heb je een waterijsje. Dat moesten we natuurlijk uitproberen... Wat waren we opgewonden als we onze ijsjes uit de diepvriezer gingen halen en wat hebben we gesmuld... 

Om ons WO-thema helemaal in te prenten, herhaalden we de leerstof op de laptops. Dat was ook best leuk. 

Daarnaast leerden we ook deze week een nieuw woordje: duif. De woordenrijtjes die hierbij hoorden, oefenden we in door op de speelplaats als duifjes van de ene duiventil naar de andere te fladderen.

 

Poëzieweek en thema water in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 29 januari 2022. Aangepast op zondag 30 januari 2022

De voorbije week werkten we tijdens de lessen wereldoriëntatie verder rond het thema "water". We leerden dat water kan verdampen, maar ook ijs kan worden en we ontdekten ook hoe vuil water opnieuw proper gemaakt kan worden. Om dit uit te proberen, kochten we in de klaswinkel alle materialen die nodig waren om ons eigen waterzuiveringsstation te maken. Nadien mochten we buiten op zoek naar een vies "papje" en goten we dit in ons waterzuiveringsstation. Spannend! Het water werd een beetje properder, maar drinkbaar natuurlijk niet... 

Deze week ging ook de poëzieweek van start. Deze staat in het teken van de natuur. Wij maakten kennis met een boekje in rijmvorm waarin een meisje haar 10 hondjes voorstelde. In groepjes bedachten we nog een elfde hondje en probeerden we hierover te rijmen. 

En verder blijven we volop lezen en rekenen zoals voorheen!

 

 

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 22 januari 2022. Aangepast op zaterdag 22 januari 2022

Ook deze week werd er in het eerste leerjaar weer heel wat gelezen, geschreven, gerekend, gemusiceerd,... We leerden het woordje 'school' en zo kennen we ondertussen al 28 letters. Het schrijven van nieuwe letters lukt steeds beter. We rekenden tot 9 en maakten kennis met 11, 12, 13 en 14. Tijdens de lessen godsdienst leefden ons helemaal in in het verhaal van de giraf en de jakhals. 

Het eerste leerjaar ging er opnieuw tegenaan!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 16 januari 2022. Aangepast op zondag 16 januari 2022

De week maakten we tijd om de geziene leerstof op leuke manier te herhalen. Aan de hand van doorschuifsystemen oefenden we het lezen en schrijven. Daarnaast fristen we onder andere al joggend de splitsingen op. 

Voor muzische vorming maakten we kennis met het verhaal van 'De notenkraker'. We beluisterden ook de Russische dans van Tsjaikovski. Deze leerden we aan de hand van ritmische partituur begeleiden met muziekinstrumenten. We moeten nog wat verder oefenen, maar gingen er al aardig in op. 

 

Voor WO gingen we met het thema 'Water' van start. Verbazingwekkend voor hoeveel we zaken we allemaal water nodig hebben. We poetsten onze tanden, wasten onze handen en nog veel meer. 
Kijk maar naar de foto's. 

Harten Troef

1A - vrijdag 17 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 16 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor vrijdag 17 december. Succes!

- Op kabas vind je een taakje terug met een link naar een poppenspel van mol en beer. Dit bekijk je best voor het themaverhaal hieronder.  

- Themaverhaal mol en beer

- Aftrekken tot 8

- 2022: geschreven nieuwjaarsbrief leren lezen

Vergeet ook niet het schrijven van de letters en woorden van thema 3 (mus, vis, poes en haan) nogmaals te oefenen. 

 

Harten Troef

1A - donderdag 16 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 15 december 2021. Aangepast op donderdag 16 december 2021

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor donderdag december. Succes!

 

- woordenrijen deur

- leesles deur

- spelling weg

- optellen tot 8

 

- 2022: zakje nieuwjaarsbrieven versieren
(in het filmpje wordt ongewild een kleine stukje 2 keer na elkaar afgespeeld. Ik kreeg dit foutje er helaas niet uit... )

 

 

 
Harten Troef

1A - woensdag 15 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 14 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor woensdag 15 december. Veel (werk)plezier!

- de letters van het woord deur

- schrift: het woord weg

- optellen en aftrekken tot 7

- 2022: het lezen van de nieuwjaarsbrief oefenen

Dit is hetzelde filmpje als dat van maandag. Je mag het lezen/opzeggen van de brief ook oefenen door het kopieerblad dat in de zak met de nieuwjaarsbrieven zit enkele malen te lezen (kies je 3 favoriete knufels en zeg voor hen je nieuwjaarsbrief op :) ) 

Vergeet ook niet het schrijven te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

Harten Troef

1A - dinsdag 14 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 13 december 2021. Aangepast op maandag 13 december 2021

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor maandag 13 december. Veel (werk)plezier!

- Het woord deur:

 

- Splitsen tot 8:

 

- Schrijven: g: 

 

- 2022: gelukspoppetjes

 

Vergeet ook niet het dictee te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

Harten Troef

1A - maandag 13 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 13 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor maandag 13 december. Veel (werk)plezier!

- Welkom allemaal:

- Lezen: woordenrijen

- Lezen: leesles

- Wiskunde: aftrekken tot 7

- 2022: het lezen van de nieuwjaarsbrief oefenen (filmpje enkel voor kinderen, mama's en papa's stoppen hun oren dicht!)

Vergeet ook niet het schrijven te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

 

 

Nog even genieten van Sinterklaas

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 12 december 2021. Aangepast op zondag 12 december 2021

Een nieuw weekje in het eerste leerjaar... we genoten nog volop van het bezoekje van de Sint en maakten zelf een eigen tafelvoetbalspel. Er werd heel wat gerekend en gelezen. Wat was het leuk om met de fietsjes over de speelplaats te racen. Natuurlijk deden we ook ons uiterste best tijdens het schrijven van onze Nieuwjaarsbrieven. Benieuwd wat mama, papa, oma, opa, meter, peter, ... er  zullen van vinden. Onze juffen zijn alvast heel trots!!

 < 1 2 3 4 >  >>