• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Harten Troef

Nog meer water: een watergedicht

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 29 januari 2017.

Ook de muzische lessen kregen een 'waterig' tintje. In het begin van de week werd er uitgetest welke geluiden we konden maken met water. Er werd gespat, geborreld, gegoten en gespoten. Wat was dat leuk... De kleine zondvloed nadien droogden we met de glimlach op.

Vervolgens leerden we een gedichtje over water. Het is dan ook de week van de poëzie.

Open, open,
Kraantje open.
Hopen water laten lopen.
Beetje warm, beetje koud.
Beetje spetten, beetje ...
STOUT

En vrijdag oefenden we ons gedichtje verder in. Neen, we draagden het niet zomaar voor. Het gedicht werd vergezeld door gepaste watergeluidjes. Luister en kijk maar mee!

Een tweede weekje water

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 januari 2017.

Ook deze week werkten we in het eerste leerjaar nog rond het thema water.

Water kan er ook in andere vormen zijn. Toen we water opwarmden met de waterkoker werd het water damp en het water dat tegen het dekseltje kwam, koelde af en viel terug neer als druppeltjes ...
Dat bracht ons bij de waterkringloop die we wel 10 keer uitbeelden en opzegden. En op de visbak trokken we een streep tot waar het water kwam. Binnen een weekje zal het waterpeil vermoedelijk al wat gezakt zijn...

Water kan ook ijs worden. Dat ontdekten we tijdens onze winterwandeling. En daarom maakten we ook... waterijsjes. Heel eenvoudig hoor: met een bekertje, wat water en wat grenadine. We vroren het in en een dagje later konden we van onze ijsjes smullen. Zelfs na onze koude wandeling stonden we te popelen om de ijsjes te verorberen.

En onze klas? Die ziet er ondertussen uit als een aquarium. Voor de watersliertjes en de waterplantjes aan het raam zorgde de juf. De visjes werden door de kids geknutseld. Wist je dat er zelf rekenvissen zijn? Die kunnen we inkleuren door plus- en minoefeningen op te lossen. En lettervisjes hebben we ook al... met een letter in het kopje, buikje en staartje...

 

Genieten van het winterweer

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 januari 2017. Aangepast op zaterdag 21 januari 2017

Vrijdag 20 januari trokken het eerste leerjaar samen met de kinderen van het vijfde leerjaar op winterwandeling in de omgeving van de school. We waagden ons op het gladde ijs wat verder in de straat en haalden onze beste glijkunstjes boven.

 

Terug om school stond Ann ons op te wachten met lekkere, warme chocolademelk. Het was een koude, maar fijne namiddag. 

Een weekje water

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 17 januari 2017. Aangepast op dinsdag 17 januari 2017

In het eerste leerjaar is het nieuwe WO-thema "water". De eerste week na de vakantie leerden we al veel bij.

We leerden een leuk waterliedje, brachten onze tandenborstel mee naar school en gingen op zoektocht naar buizen en afvoerputjes.

We maakten zelfs ons eigen waterzuiveringsstation. Daarvoor diende die lege fles. We maakten eerst een vies papje (oh, wat was dat geweldig) en goten die vieze brij dan door onze fles. Als het water door de watjes, de koffiefilter, het zand, de kleine en de grote steentjes heen gegaan is, is het heel wat properder dan bij de start. Drinkbaar is het dan nog niet, maar wel al helderder...

 

Woordenrijtjes lezen

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 17 januari 2017.

Ook nu lezen we onze woordenrijtjes nog op een speelse manier.

Bij de woordenrijtjes van vier stonden onze woordenrijtjes op een groot blad. Daar konden we dan een hoedje van maken. En ondertussen zongen we heel luid van 1, 2, 3, 4, hoedje van , hoedje van, ... Dat hoedje vouwen was een leuke oefening en nadien het vriendje zoeken dat het zelfde hoedje had, daarvoor moesten we ... lezen!

Bij de woordenrijtjes van touw sprongen we met een springtouw van het ene rijtje naar het andere. Ook dat was best een leuk gezicht... Alleen waren de juffen zelf aan het meespringen en is er dus geen beeldmateriaal voorhanden... :)

 

Kerstwensen van het eerste en het zesde leerjaar

Geschreven door Elke Mertens op vrijdag 23 december 2016. Aangepast op vrijdag 23 december 2016

Vandaag werkten we nog voor een laatste keer aan onze reuze kerstboom...je kon het resultaat aan de poort bewonderen...

Kijk maar eens even mee hoe gezellig dat samenwerken verliep.

 

Wat doet een meter of peter als het nieuwjaar wordt... een brief voorlezen en een verrassing krijgen.

De kinderen uit het eerste lazen zo fier als een gieter hun zelfgeschreven wensen en kregen een chocoladecent als beloning.

Om helemaal warm en in de sfeer te komen oefenden we ook samen het warmste week lied...zingen jullie mee?

NIeuwjaarsbrieven

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 23 december 2016.

Het eerste leerjaar las zijn eerste nieuwjaarbrief al voor. Op school hebben wij immers ook allemaal een meter of een peter in het zesde leerjaar. Deze waren heel blij met de mooie brief en gaven in ruil zelfs wat geld ... chocoladegeld natuurlijk.

Ketnet koekenbak tvv de diabetes liga

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 23 december 2016.

Na schooltijd werden deze verkocht en werd er verder gebakken tot het laatste druppeltje deeg verdwenen was. En de opbrengst ... die was meer dan de moeite. We verzamelden maar liefs 400 euro!

BEDANKT VOOR JULLIE STEUN!!!

Aftellen naar de sint!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 4 december 2016. Aangepast op zondag 4 december 2016

Tijdens onze les over het geld oefenen we met betalen door alle onderdelen van "zwarte piet" te kopen in de winkel. De ogen kostten 1 euro, het gezicht 5 euro, ... Als we alles gekocht hadden, konden we zwarte piet helemaal in elkaar puzzelen.
Gedurende de voorleesweek luisterden we elke dag met volle spanning naar de verhalen uit het boek 'Dag Sinterklaas'.
Deze week luisterden we dan weer naar al 2 verhalen van de spiekpietjes. Er zit zelf een spiekpietje in onze klas. En om de zwarte pieten te helpen aan een wintervakantie, knutselden we spiekpietjes op skilatten en snowboarden.
Ook werd ons raam omgetoverd tot een dakenlandschap. Iedereen mocht helpen om ramen, wolkjes en dakpannen te tekeken. En in de gang staat opnieuw een grote boot met het grote prentenboek van de sint. Als we klaar zijn, kunnen we dan aan de hand van de vraagjes in de map, verschillende dingen opzoeken in het prentenboek.
Bovendien dansten en zongen we er al op los. We zijn bijna klaar voor het bezoek van de sint! Volgens onze aftel"berg" was het vrijdag nog 4 keer slapen!

Het paard van de sint

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 4 december 2016.

Vrijdag leerden we over het paard. We mochten zelfs even op bezoek bij 'Hoop', het paard Kelly, de dochter van Marcel. Kelly leerde ons wat een paard eet, hoe je het het best eten geeft, welke verschillende gangen het heeft en nog veel meer. We keken onze ogen uit!

 < 1 2 3 4 >  >>