• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De week van de Sint

Geschreven door Leen Jacobs op vrijdag 7 december 2018.

Deze week viel er heel wat te beleven in het eerste leerjaar. We leerden boom en weg, zijn volop aan het splitsen en tellen, speelden elke dag enkele gezelschapsspelletjes, raceten over de speelplaats met de fietjes om de rijtjes van 'weg' te oefenen, ... Vandaag gebeurde natuurlijk het belangrijkste: een bezoek van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Het was een fijne week !!

de boot en het paard van Sinterklaas

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 1 december 2018.

Deze week ontdekten we in de klas dat sommige dingen op het water blijven drijven en andere dingen zinken. Met deze ervaringen experimenteerden we er op los om onze eigen boot te ontwerpen. 

Daarnaast brachten we ook een bezoek aan 'stal Vierendeels'. Mathias en zijn mama maakten ons wegwijs en leerden ons heel wat bij over het hoofd, de benen, de hoeven, de manen, het eten, de verzorging, ... van een paard. Het was heel leuk dat we ook zelf een wortel aan een paard mochten geven. 

We oefenden samen met onze meter en peters van het zesde leerjaar het dansje voor de komst van Sinterklaas. 

Sinterklaas is in het land en het eerste leerjaar bereidt zich voor

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 25 november 2018. Aangepast op zondag 25 november 2018

Als afsluiter van ons thema herfst, maakten we vrijdag zelf maïs met de popcornmachine. Leuk, gewoon wat maïs erin, het dekseltje erop (heel belangrijk!) een kom eronder, een paar minuutjes wachten en ... plof, plof, plof .... daar vloog de popcorn in onze kom. 

Vorige week was het ook de 'voorleesweek'. Elke dag luisterden we naar een hoofdstuk uit het boek "Dag Sinterklaas", gebaseerd op de gelijknamige serie. Het was zelden zo stil in de klas ... :) En ook al is de week om, er zijn nog heel wat hoofdstukjes over. Dus wij blijven nog even voorlezen!

En omdat de sinterklaaskoorts zo werd aangewakkerd, schreven we vrijdag onze brief naar de Sint en deden we die al zingend op de post! 

 

12/11/2018 Fluodag

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 12 november 2018.

#XIUGRAAGINFLUO
#XIUGRAAG
#FLUODAG
#WIJDOENMEE

Helm op, fluo top! Kijk maar hoeveel licht we geven!

Herfst ...

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 10 november 2018.

Maandag 5 november trokken we met het eerste leerjaar naar het park van Mater Dei. Samen met eekhoorn Krak gingen we in het park op zoek naar allerlei leuke herfstspulletjes voor het verjaardagsfeestje van eekhoorn Friedel. We leerden verschillende bomen herkennen, kwamen heel wat blaadjes en vruchten tegen en bekeken de onderkant van de paddenstoelen. Het werd een leuke voormiddag onder een stralende zon. Vrijdag brachten we een bezoek aan het kerkhof. Daar zagen we dat er tijdens de vakantie heel wat mensen mooie, kleurrijke bloemen op de graven van de overledenen gezet hebben. Het was er heel rustig. 

Halloween in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op maandag 29 oktober 2018.

De laatste vrijdag voor de herfstvakantie werden de jongens en meisjes van het eerste leerjaar omgetoverd tot kleine heksjes. We leerden vliegen met onze 'bezem', ...

 

 

... maakten heerlijke heksensoep, maar 'floeps' er verdween telkens een klein heksje. 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast kwamen er deze week ook enkele diertjes op bezoek in onze klassen. We maakten kennis met de cavia van Lynn, de parkiet van Lisa, de hamster uit 3B en ook de kanari van Marcel, onze buschauffeur, kwam langs. 

 

 

Ons nieuwe woordje 'pen'

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 18 oktober 2018. Aangepast op donderdag 18 oktober 2018

We bestudeerden balpennen en vulpennen en mochten zelfs met een oude pen en inktpot proberen te schrijven. Onze woordenrijtjes stonden op vlekken. Deze vlekken hingen op de speelplaats. Samen met onze meter of peter uit de zesde klas en een stempelkussen mochten we op pad om de vlekken te lezen. Telkens we een vlek gelezen hadden, mochten we er zelf een vlek bij maken.  11 Vlekken te lezen. Dus met elke vinger en met onze neus mochten we een vlekje maken. En fijn dat we dit vonden. Kijk maar mee...

 

de week van tom

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 14 oktober 2018. Aangepast op donderdag 18 oktober 2018

Deze week gingen we samen met beer op zoek naar zijn vriendje tom. Dat was dan ook ons nieuwe woordje. We leerden de 't' schrijven, maar kunnen ondertussen ook al het woord 'an' schrijven. Hiervoor schoot onze eigen 'politie' in actie. We controleerden elkaar bij het schrijven van dit woord. In de turnzaal speelden we verschillende spelletjes met ballonnen en oefenden zo de rijtes van tom. Als afsluiter van de week keken we naar een nieuw poppenspel van mol en beer en zegden we allemaal samen het gedichtje 'alle hokken mogen open op'.

 

 

Op naar een nieuwe week ...

 

Een nieuwe maand in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 5 oktober 2018. Aangepast op zaterdag 6 oktober 2018

De tijd gaat snel. We zijn ondertussen al aan onze tweede maand in het eerste leerjaar begonnen. Tijdens deze week toonden we aan onze juffen dat we ondertussen al heel wat letters en woordjes onder de knie hebben tijdens onze eerste grote leestoets. We hielpen Wibbel om de cijfers 1 - 2 - 3 - 4 en 5 te bevrijden van Falco de Verschrikkelijke en leerden het woord beer schrijven. Een hele klus !!

De laatste dag van de week maakten we lekker veel lawaai voor de actie van 'Saved by the bell' en mochten we samen met meester Wesley turnen op de speelplaats. In de klas luisterden we naar het tweede verhaal van Mol en Beer, klaar om weer heel wat nieuwe woordjes te leren. 

onze eerste maand in het eerste leerjaar zit er al op !!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 30 september 2018. Aangepast op zondag 30 september 2018

Onze eerste maand in het eerste leerjaar zit er al op !! We maakten opnieuw heel wat mee. Zo kwamen onze meters en peters langs om samen met ons de wisselrijtjes van 'beer' te oefenen. Hun verbazing was groot toen ze merkten wat we ondertussen allemaal al kunnen lezen. Daarnaast hielden we ook groot feest in de twee klassen want Lowie, Amy en Elias waren alle drie op dezelfde dag jaar. Vrijdag zetten we ons beste beentje voor tijdens de veldloop. Alle kinderen verdienen een dikke pluim voor hun inzet. 

 < 1 2 3 >