• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

We zoeken de weg...

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 15 september 2017.

Links en rechts zijn moeilijke woorden. We oefenen dit dan ook vaak in het eerste leerjaar.
We zingen er een liedje over of we hingen even een REkkertje rond onze REchterarm. We blinddoekten elkaar ook en probeerden onze geblinddoekte vriendjes door goede instructies de juiste weg te laten afleggen.

Letters oefenen

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 15 september 2017.

Als we getikt werden, maar de letter kunnen lezen, mogen we verder lopen. Lukte het nog niet, dan zegt ons vriendje welke letter op het kaartje staat en worden wij de tikker.

We schrijven "ik"

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 15 september 2017.

In het eerste leerjaar schrijven we niet steeds in een boekje hoor. Wij schrijven eerst in de lucht en met onze vinger op de bank. Soms schrijven we ook op de speelplaats, op het bord en in het zandbakje in de klas. De juf zet dan een liedje op. Als de muziek stopt, gaan we bij een woordje staan en overtrekken we dit verschillende keren. Kijk maar mee...

 

Een blij weerzien met onze meters en peters

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 8 september 2017.

Onze meters en peters zitten nu al in het zesde leerjaar en hadden het deze week erg druk. Vandaag vonden we de tijd om samen iets leuks te doen. We oefenden samen met ons letterdoosje en gaven elkaar ook een dikke knuffel...

 

 

Godsdienst in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 8 september 2017.

We luisteren niet alleen naar een bijbelverhaal, we proberen dit ook zelf na te spelen... Kijk maar mee...

Oef, we mogen ook nog even kleuter zijn...

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 8 september 2017.

Na een harde werkweek is er in het eerste leerjaar zeker wat tijd voor een spel.

Odette de "professorette"

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 4 september 2017.

Odette de Professorette is een wel hele gekke professor. Of is het een professorette? Want Odette is een vrouw. Ook vrouwen kunnen professor zijn hoor. Odette is wel wat vertstrooid en heeft ook een grote, warrige bos krullen op haar hoofd. Deze krullen tekenden we op haar hoofd, in de lucht en op de speelplaats. Kijk maar eens naar onze gekke kapsels!

Odette ontdekte in haar huis een letterkever die vluchtte voor de vreselijke lettereter. Samen met Odette en de letterkever gaan de kids van het eerste dus op zoektocht naar de andere letterkevertjes wiens letter we dan één voor één zullen leren schrijven. Lekker spannend!

Aftellen naar de sint!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 4 december 2016. Aangepast op zondag 4 december 2016

Tijdens onze les over het geld oefenen we met betalen door alle onderdelen van "zwarte piet" te kopen in de winkel. De ogen kostten 1 euro, het gezicht 5 euro, ... Als we alles gekocht hadden, konden we zwarte piet helemaal in elkaar puzzelen.
Gedurende de voorleesweek luisterden we elke dag met volle spanning naar de verhalen uit het boek 'Dag Sinterklaas'.
Deze week luisterden we dan weer naar al 2 verhalen van de spiekpietjes. Er zit zelf een spiekpietje in onze klas. En om de zwarte pieten te helpen aan een wintervakantie, knutselden we spiekpietjes op skilatten en snowboarden.
Ook werd ons raam omgetoverd tot een dakenlandschap. Iedereen mocht helpen om ramen, wolkjes en dakpannen te tekeken. En in de gang staat opnieuw een grote boot met het grote prentenboek van de sint. Als we klaar zijn, kunnen we dan aan de hand van de vraagjes in de map, verschillende dingen opzoeken in het prentenboek.
Bovendien dansten en zongen we er al op los. We zijn bijna klaar voor het bezoek van de sint! Volgens onze aftel"berg" was het vrijdag nog 4 keer slapen!

Het paard van de sint

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 4 december 2016.

Vrijdag leerden we over het paard. We mochten zelfs even op bezoek bij 'Hoop', het paard Kelly, de dochter van Marcel. Kelly leerde ons wat een paard eet, hoe je het het best eten geeft, welke verschillende gangen het heeft en nog veel meer. We keken onze ogen uit!

De boot van de sint

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 4 december 2016.

De sint komt met een stoomboot. Maar er zijn ook roeiboten en zeilboten... In het eerste leerjaar weten we er alles van.

We probeerden uit wat drijft en wat zinkt en knutselden ons eigen bootje... nu kijken of ons bootje drijft of zinkt.

 < 1 2 3 >