• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Uitstap Pizza

Geschreven door Elke Mertens op zondag 17 juni 2018.

Dat we de voorbije week rond pizza werkten, zullen jullie geweten hebben!
We hebben er al veel over geleerd, gezongen, geknutseld en gedanst,… Als kers op de taart, of nee, als kaas op de pizza, gingen we naar de natuurbelevingshoeve JoLi.
Daar maakten we ons eigen pizzadeeg en belegden dit met lekkers. Terwijl de pizza's aan het bakken waren, konden we spelen, dieren aaien, op het blotevoetenpad stappen, springen,...

Springen maar!

Geschreven door Elke Mertens op zondag 17 juni 2018.

Het eerste leerjaar leeft zich uit op het springkasteel.

Onze techniekweek

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 14 juni 2018.

Ons schoolfeest was leuk en gezellig. Maar ook de weken ervoor werkten we rond techniek, leerden we veel bij en hadden we veel plezier. Kijk naar het filmpje en geniet mee!

 

Sportweek dag 5: Naar de fitness

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 april 2018.

De laatste maar niet minste dag van onze sportweek was aangebroken. Zoals steeds in april startten we met ochtendgymnastiek op de speelplaats. Ook kregen we net als elke vrijdag een uurtje sport van meester Stijn. En omdat onze turn T-shirts nu netjes gewassen waren na de paasvakantie, leerden de juf ons ook hoe we deze heel mooi konden opplooien. Met behulp van een A5-kartonnetje lukte dit als een fluitje van een cent. Nu zien onze T-shirts er zo goed als nieuw uit en ztitten ze niet meer op een bolletje in onze turnzak.

In de klas gingen we nog even flink aan de slag en leerden we ook wat woorden die met "fitness" te maken hebben. En onder het motto "al doende leert men" hebben we de woorden pompen, strechen, sit-ups en spieren dan ook maar uitgebeeld...

Na de middag trokken we naar de fitness 'Go Well' te Kokejane. Daar mochten we oefenen op de toestellen en dansen voor de grote spiegel.

In 'd Erfzonde sloten we onze sportweek af met een dikverdiende beloning: een ijsje en een drankje.

Sportweek dag 4: fietsen

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 20 april 2018.

Op donderdag kwamen we meer te weten over de fiets en het wielrennen. Juf Ineke had een koersfiets en fietsuitrusting mee en vertelde ons meer hierover. Bij juf Lotte leerden we de juiste naam voor alle fietsonderdelen en controleerden we of onze eigen fiets die ook had. 

Tijdens de rekenles herhaalden we het betalen tot 20 euro en 20 cent. We kochten immers alle onderdelen om onze eigen fiets te kunnen knutselen. Op het eind van de dag konden we dan met onze fiets de speelplaats op. We leerden snel remmen en stilstaan (niet makkelijk). We probeerden om te zwaaien met 1 hand en achterom te kijken om te zien welk cijfertje Arthur opstak met zijn vingers. Bovendien probeerden we ook te slalommen tussen de kegels. 

 

Sportweek dag 3: golf

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 18 april 2018.

Op school een minigolfpiste bouwen? Ja hoor, dat lukte. Golfen vanop de glijbaan, een hole in de zandbak, het balletje onder picknicktafels, door een buis of door de wilgentunnel mikken, ... Noem maar op... Het leek net echt. Bij elke hole mochten we maximum 6 keer slaan. Bij de "plusgolf" moesten we na 4 holes onze punten optellen. De speler met de minste punten won. Bij de "mingolf" kregen we 20 startpunten en moesten we het aantal slagen telkens hiervan aftrekken. Wie het meeste punten overhield was de winnaar. Had je geen punten meer over, dan was je "verbrand". Op deze manier herhaalde nwe het optellen en aftrekken tot 20. 

Ook fristen we al golfend de bewerkingen tot 10 nog eens op. Na het zien van een rekenkaartje moest je het balletje zo snel mogelijk in het juiste vakje doen belanden. 

 

 

Sportweek dag 2: zwemdag

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 17 april 2018. Aangepast op dinsdag 17 april 2018

In het eerste leerjaar stond vandaag de tweede dag van onze sportweek in het teken van zwemmen.
Alvorens naar het zwembad te gaan, deed de hele school nog een ochtendloopje op de speelplaats.
Nadien leerden we woorden lezen en schrijven die met zwemmen te maken hadden en tijdens de rekenles mochten we van Falco enkel van de glijbaan als we konden zeggen hoeveel we moesten betalen om aan 10 te komen. Na flink werken in de klas, trokken we naar het zwembad. Daar bleef het kleine bad leeg. Alle kids van het eerste zwommen in het grote bad. Terug op school tekenden we onszelf in het zwembad en maakten we zwemboeien met rietjes. Onze leuke dag sloten we af met het lied van deze week "Klaar voor de start".

Met dank aan de geblesseerde arthur voor het filmpje en de foto's.

Klaar voor de start?

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 16 april 2018. Aangepast op maandag 16 april 2018

De sportweek van het eerste leerjaar ging vandaag van start met volgens de kinderen 'ochtendelastiek' gevolgd door een portie atletiek.

In de voormiddag deden we aan verspringen en kogelstoten en gingen we aan de slag met de meetstok om ons eigen resultaat te meten. We maakten zelf gewichtjes van 1 kilogram door zakjes te vullen met zand en af te wegen op de weegschaal. UIteraard deden we daarna wat oefeningen met onze gewichtjes want daar krijgen we sterke spieren van. Ook bekeken we heel wat drinkbussen en sorteerden we deze. Waarin kan minder dan, juist of meer dan een liter? We maakten ook sportdrank. Wist je dat er twee dopjes 'waspoeder' en een liter water nodig zijn om zo een drankje te maken?
Zo herhaalden we de leerstof van meter, liter en kilogram op een leuke manier en in de frisse buitenlucht.
Na al dat actief bezig zijn, lukte het ons heel makkelijk om nog even flink door te werken in de klas.

In de namiddag luisterden we naar het verhaal "Een spannende wedstrijd van schildpad en haas". We beluisterden hierbij twee liedjes. Het ene zongen we mee. Het andere beeldden we uit. Kijk maar mee.

Morgen gaan we hierbij nog iets knutselen. We kijken er alvast naar uit.

 

De schat van de paashaas.

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 15 april 2018.

In de brievenbussen van beide eerste leerjaren zat post. De sint liet weten dat hij de lang beloofde bee-bots die de boot gemist hadden, meegaf aan de paashaas. De paashaas die liet dan weer weten dat hij deze meekreeg, maar niet zomaar af zou geven. De leerlingen moesten er iets voor doen en ook de schat van de paashaas zouden ze niet zomaar krijgen...

Door de opdrachten van de paashaas te vervullen (een parcours afleggen met een ei in de hand, eitjes in het hol werpen en rebussen oplossen) verdienden de kids letters. Hiermee konden ze het woord "kippenhok' vormen en daar lagen inderdaad de bee-bots. Joepie. Maar dit was nog niet alles. De bee-bots waren al geprogrammeerd. Ze legden een weg af. De kinderen moesten dezelfde weg afleggen als de bee-bot. Alleen was één stapje van de bee-bot een meter. Gewapend met een meetstok trokken we naar het startpunt op de speelplaats. Na het afleggen van de weg, vonden we ... de paaseitjes van de paashaas. Smullen maar!

pyjamacarnaval

Geschreven door Elke Mertens op donderdag 22 maart 2018.

Op vrijdag 9 maart was het nationale pyjamadag, doe daar wat gekke accesoires bij en je hebt 'pyjamacarnaval'.
In de namiddag genoten we van de film 'streep wil racen' en een bekertje zelf gemaakte popcorn.

 1 2 3 >  >>