• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Alweer een weekje eerste leerjaar!

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 17 september 2021.

Ook deze week leerden we heel wat bij! Kijk maar mee:

- Ruimtelijke begrippen oefenen aan de hand van "de stoelendans".

- De weg uitleggen aan een geblinddoekt vriendje is niet zo eenvoudig als gedacht. "Ga maar naar daar" is dan natuurlijk niet voldoende. Het was dus echt oefenen om de woorden links, rechts, voorruit,... goed te gebruiken.

- Bewegend tellen en teruggtellen tot 6.

- Onze eerste letter "i" schrijven: "naar boven tot aan het plafond, naar beneden poep op de grond, beentjes in de lucht en een puntje"

- Verjaardagen vieren: 

Bekijk ook zeker de foto's eens. Dan zie je hoe we de letters niet alleen leren lezen, maar ook leren uitbeelden.

Ik, mol, een meter of een peter,...

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 10 september 2021. Aangepast op zaterdag 11 september 2021

Een weekje verder in het eerste leerjaar en er viel weer heel wat te beleven. Na het woordje ik, was ook mol aan de beurt. We leerden met de verschillende letters zelfs al nieuwe woorden maken en proberen deze al te lezen. Er werden heel wat bijzondere patronen gelegd en geoefend op 1 minder met mevrouw minder, evenveel met meneer kameel en 1 meer met meneer beer. Ook tellen deden we al volop.

Samen met de kinderen van de derde kleuterklas en het 2de leerjaar zetten we het schooljaar nu echt in met een mooie viering. 

Onze eerste daagjes in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 3 september 2021. Aangepast op vrijdag 3 september 2021

Een nieuwe klas, nieuwe vriendjes en al een eerste woordje: "ik". Vandaag leerden we het woordje zelfs al hakken. Zo kennen we de letters "i" en "k" al! Daarnaast kregen we ook al een nieuwe meter of peter uit de zesde klas en namen we al even de tijd om elkaar al spelend te leren kennen.

 

 

De tijd vliegt in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 14 juni 2021.

Het einde van ons thema "Italië" komt in zicht. We bekeken verschillende Italiaanse gebouwen en kregen dan zelf de opdracht om een Italiaans gebouw te knutselen van wegwerpmateriaal. Wat was dat leuk! Fantaseren, knippen en plakken maar!

Vrijdag mochten we iets op wieltjes meebregen. Zowel in de turnles als bij de juf konden we ons hier volop mee uitleven. De carwash vonden we het leukst :)

Ook vrijdag konden we kijken naar de zonsverduistering. De maan maakte een stukje van de zon onzichtbaar en dat was met een eclipsbrilletje heel duidelijk te zien. Cool!

Alweer 2 weekjes om in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 28 mei 2021. Aangepast op zondag 30 mei 2021

Je hebt het misschien al gehoord, maar ons WO-thema staat in het teken van "Italië". En wat is er zo typisch aan Italië? Pasta natuurlijk!
In het hoekenwerk maakten we aan de hand van een voelmemory kennis met maar liefst 10 verschillende soorten pasta. Tijdens de WO-les maakten we onze eigen pasta met een heuse pastamachine. Wat was dat indrukwekkend, leuk en vooral heel lekker.

Vorige week vlogen onze rakkers van de eerste kleuterklas eventjes terug naar de eerste kleuterklas. Neen, we zijn ze nog niet beu... maar de kids uit de derde kleuterklas kwamen al even kennismaken met Mol, Beer en de juf. Daarom mochten de grote kinderen uit het eerste leerjaar ondertussen gedag zeggen aan de juffen van de derde keluterklas en na lange tijd nog eens spelen in hun vroegere klas.

Gisteren konden we, na lang wachten, eindelijk op uitstap. We trokken met het eerste leerjaar naar het dierenpark "Harry Malter". We kregen de kans om heel wat dieren te bewonderen en konden ons ook uitleven op de attracties en in de grote speeltuin. Alle gezichtjes blonken en de oogjes straalden. Iedereen heeft ontzettend genoten! Kijk maar mee!

Een geitje op bezoek in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 7 mei 2021.

Bezoek uit de "Jolihoeve":  een getje van enkele weken oud kwam even gedag zeggen aan de kids van het eerste leerjaar. Het uiterst tamme diertje liet zich rustig knuffelen, ging op verkenning tussen de kids en deed zelfs even een plasje op onze speelplaats! :D 

Daarnaast hadden we deze week uiteraard ook een geheime missie. Zondag ontdekken de mama's hier meer over!

 

Alweer een weekje eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 1 mei 2021.

Deze week leerden we weer heel flink bij, maar stonden er ook enkele leuke dingen op het programma. Samen met agent Pascal gingen we op pad in het verkeer en leerden we oversteken. Op vrijdag kregen we de prinses van Schoonland op bezoek. Alleen was Schoonland ondertussen Viesvuilland geworden. De bewoners gooien al hun afval gewoon op de grond. Onze kids leerden de prinses sorteren zodat ze terug kon met heel wat wijsheid en Viesvuilland weer kan omvormen tot Schoonland! Op het einde van de dag kwam Reus Rome langs op school. Deze hielp om de meiboom met onze wensen op het dak van de nieuwbouw te plaatsen. Het hoogste punt van de bouw is immers bereikt en omdat we hopen dat het gebouw zo sterk wordt als een boom, plaatste de reus een boom op het dak!

 

 

 

Harten Troef

Instructiefilmpjes optellen en aftrekken met brug

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 27 april 2021.

Voor wie graag nog een voorbeeldje heeft...

 

Terug van start in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 24 april 2021.

Na een vakantie starten we traditiegetrouw met een herhalingscircuit: lezen, rekenen en schrjven in spelvorm: we draaiden aan het rad om splitsingen te herhalen, gebruikten de grijpmachine om woordenrijtjes te lezen, legden de eitjes met sommen in het juiste nest, schreven op de ramen onze nieuwste woorden, herhaalden de vuilbak- en broekzakoefeningen en nog veel meer. Zo fristen we alles op en waren we klaar voor wat nieuwe leerstof.

Deze week stond in het teken van het land Overdetien. Wibbel en de cijfers 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 worden door hun vriendjes uit het land Overdetien uitgenodigd om eens op bezoek te gaan. Hiervoor meoten ze echter voorbij Falco, de boze brugwachter... Om over de brug te mogen, moeten de cijfers het bedrag betalen dat samen met zichzelf 10 vormt. De 1 betaalt 9, de 2 betaalt 8, enz...

Wie het verhaal graag nog eens herbeluistert en nog wat oefent, kan dit doen met dit filmpje.

Ook wij speelden het verhaal na. Ook in onze schooltuin vonden we enkele bruggen en tunnels ... en de juf ... die mocht Falco de Verschrikkelijke spelen.

Dit als voorbereiding op de brugoefeningen die we deze week ook al even uitprobeerden en de volgende weken verder zullen inoefenen.

En ook al is de jeugdboekenmaand om, knuffellezen blijven we doen. Kijk maar naar onze foto's.

 

Het eerste leerjaar in actie: letterdiploma's en paaskippen

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 7 april 2021.

Maart = jeugdboekenmaand. We keken naar de openingsshow, genoten van boeken die de juf voorlas, startten met knuffellezen en ja hoor ... we verdienden ons letterdiploma! Inderdaad ondertussen kennen we alle letters en kunnen we die al behoorlijk vlot lezen. Maar zo snel kregen we dat diploma niet hoor... Eerst was er nog een letterspel met heel wat leesopdrachten. Als we deze juist oplosten, kregen we ... letters en met die letters moesten we de geheime zin achterhalen: "ik lees al vlot". En als beloning kregen we een echt "mol en beer letterdiploma", een medaille en heerlijke letterkoekjes! 

Door de vervroegde vakantie hadden we de laatste dagen ook nog heel wat knutselwerk te verrichten. Onze paaskippen moesten af. Na nog wat plakwerk en heel wat verven werden onze ballonnen mooie kippen! Kijk maar mee!

 1 2 3 >  >>