• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Genieten met onze meter of peter uit het zesde

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 14 juni 2017. Aangepast op woensdag 14 juni 2017

Het einde van het schooljaar nadert. Hoogtijd dus om nog eens iets heel leuks met onze meter of peter uit het zesde te doen. We maakten een krijttekening op de speelplaats en legden onszelf erbij. Zo hebben we nog een leuke foto van alle kids.

Op schoolreis naar Planckendael

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 14 juni 2017.

Op dinsdag 13 juni trokken de leerlingen van de derde kleuterklas, het eerste leerjaar en het tweede leerjaar naar de dierentuin in Planckendael. We keken onze ogen uit en leerden heel wat bij. Een gids leidde ons doorheen Azië en vertelde ons heel wat meer over de olifant. Maar we zagen ook zebra's, aapjes, een neushoorn, kangoeroes, struisvogels, panda's en nog veel meer...

Ook de legobouwwerken waren geweldig. En uiteraard konden we ons ook uitleven in de speeltuin. Het was een fijne, beestig leuke dag.

 

 

Thema Pizza

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 14 juni 2017.

Ons voorlaatste WO-thema stond in het teken van pizza. Wat was dat een leuk en lekker thema.

We gingen in "De Spar" zelf ingrediënten voor pizza kopen. We kregen een boodschappenlijstje, moesten zelf op zoek en mochten zelf betalen aan de kassa.

In de klas proefden we alle mogelijke dingen die je op een piza kan leggen. We aten zelf ansjovis! En nadien mochten we onze eigen pizza naar keuze beleggen. Na een tijdje in de oven, rook de klas en de gang dan naar heerlijke pizza's.

Ook het recept voor pizzadeeg probeerden we uit. We maakten er deze keer geen pizza's meer van maar een focaccia. Ook dat smaakte heerlijk.

Verder hadden we het niet alleen over de pizza. Ook brood wordt van graan gemaakt. We zeefden bloem en leerden zo het verschil tussen bruin en wit brood. We bakten ook onze eigen taartjes en broodjes in de zandbak.

Tot slot kwamen we ook te weten dat ook pasta van graan wordt gemaakt. Ook pasta werd er in de klas gekook en geproefd.

 

Daarnaast zongen we ook het pizzaliedje 'I am a pizza'. We leerden wat Engels en probeerden het liedje zo goed mogelijk uit te beelden. Kijk maar mee.

 

 

 

 

 

 

Sportweek in het eerste leerjaar: woensdag, zwemdag

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 19 april 2017.

Vandaag hadden we geen schooltas mee, maar enkel een zwemzak. We leefden ons dan ook een hele voormiddag uit in het Hallebad. En waar er in het begin slechts een paar in de 'wilde rivier' durfden, gingen er naar het einde steeds meer kids in. Al spelend verlegden we onze grenzen!

Sportweek in het eerste leerjaar: dinsdag, fietsdag

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 19 april 2017.

Wat was het leuk om na de vakantie terug naar school te komen... We mochten onze fiets meebrengen. We fietsten niet alleen zelf op de speelplaats al spelend of met opdrachten, maar we leerden ook veel over de fiets.

 

Jeugdboekenmaand in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 17 maart 2017.

In het eerste leeraar kregen we volop leeskriebels. Elk vrij moment zitten we met onze neus in de boeken. We hebben elk onze eigen leesrups. Per gelezen blad mogen we een deeltje van de rups kleuren... Als onze eigen rups vol is, mag er een deeltje van de klasrups gekleurd worden... En als deze in beide klassen vol is, gaan we misschien nog wel eens naar Mong Blok...

Verder werd er voorgelzen uit een supergrappig boek over een kein hondje dat liever geen schoothondje zou zijn, maar een stoere hond die in de modder mag spelen. We versierden ons eigen schoothondje door allerlei attributen voor onze hond te kopen in de klaswinkel. Zo oefenden we het betalen met euro's en centen nog eens.

Daarnaast kozen we een boek, legden we de titel met letterkoekjes en als het boek uit was, mochten we de koekjes oppeuzelen.
We deden ook aan boekenverspringen. We sprongen zo ver mogelijk naast een "boekendeken" en kozen een boekje uit dat lag waar we terecht kwamen. En als dat boekje uit was ... dan sprongen we een tweede keer.

Tot slot probeerden we ook boektitels uit te beelden of te tekenen. Dit was niet zo makkelijk, maar we hebben wel goed gelachen...

Het eerste leerjaar schrijft een brief naar huis!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 12 februari 2017.

Mensen kunnen elkaar dingen laten weten op verschillende manieren. Een brief schrijven hoort daar ook bij.

In ons WO-thema "mensen spreken mensen" hadden we het al over gsm, telefoon, stem, gebaren en nog veel meer. Vorige week leerden we dat schrijven fijn en soms ook handig is omdat je het nadien nog steeds kan herlezen. Maar wat is nu het snelst een mail of brief?

We schreven onze eigen brief voor mama en/of papa en deden die op de post, maar de volgende ochtend was die nog niet aangekomen...
We mochten 's avonds ook een mail naar de juf sturen en ... de avond zelf kregen we wel al een antwoord.

Maar mail of post, de kids van het eerste beleefden aan beiden evenveel plezier. Kijk maar mee!

Het weerbericht in 1A

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 12 februari 2017.

Tijdens de muzische lessen rond het thema water en weer, kwam ook 'drama' aan bod. Na het bekijken van enkele filmpjes mochten we ons eigen weerbericht in elkaar steken om het nadien voor de hele klas te tonen.

Het noorden waren we af en toe eens kwijt en zo te horen heeft de klimaatopwarming het weer al danig in de war gebracht: volgens de kids van het eerste kan het op één dag regenen, sneeuwen en 50 graden zijn... Maar er zitten zeker enkele toekomstige presentators en presentatrices of weermannen en weervrouwen tussen! Kijk maar mee!

Het weerbericht

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 1 februari 2017. Aangepast op woensdag 1 februari 2017

Zin in meer weer ? Kijk maar mee...

Gedichtenweek

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 1 februari 2017. Aangepast op woensdag 1 februari 2017

Ook in ons thema water leerden we een gedicht over water, met natuurlijk heel veel gespetter erbij...

 

 

 1 2 3 >  >>