• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Alweer 2 weekjes om in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 28 mei 2021. Aangepast op zondag 30 mei 2021

Je hebt het misschien al gehoord, maar ons WO-thema staat in het teken van "Italië". En wat is er zo typisch aan Italië? Pasta natuurlijk!
In het hoekenwerk maakten we aan de hand van een voelmemory kennis met maar liefst 10 verschillende soorten pasta. Tijdens de WO-les maakten we onze eigen pasta met een heuse pastamachine. Wat was dat indrukwekkend, leuk en vooral heel lekker.

Vorige week vlogen onze rakkers van de eerste kleuterklas eventjes terug naar de eerste kleuterklas. Neen, we zijn ze nog niet beu... maar de kids uit de derde kleuterklas kwamen al even kennismaken met Mol, Beer en de juf. Daarom mochten de grote kinderen uit het eerste leerjaar ondertussen gedag zeggen aan de juffen van de derde keluterklas en na lange tijd nog eens spelen in hun vroegere klas.

Gisteren konden we, na lang wachten, eindelijk op uitstap. We trokken met het eerste leerjaar naar het dierenpark "Harry Malter". We kregen de kans om heel wat dieren te bewonderen en konden ons ook uitleven op de attracties en in de grote speeltuin. Alle gezichtjes blonken en de oogjes straalden. Iedereen heeft ontzettend genoten! Kijk maar mee!

Een geitje op bezoek in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 7 mei 2021.

Bezoek uit de "Jolihoeve":  een getje van enkele weken oud kwam even gedag zeggen aan de kids van het eerste leerjaar. Het uiterst tamme diertje liet zich rustig knuffelen, ging op verkenning tussen de kids en deed zelfs even een plasje op onze speelplaats! :D 

Daarnaast hadden we deze week uiteraard ook een geheime missie. Zondag ontdekken de mama's hier meer over!

 

Alweer een weekje eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 1 mei 2021.

Deze week leerden we weer heel flink bij, maar stonden er ook enkele leuke dingen op het programma. Samen met agent Pascal gingen we op pad in het verkeer en leerden we oversteken. Op vrijdag kregen we de prinses van Schoonland op bezoek. Alleen was Schoonland ondertussen Viesvuilland geworden. De bewoners gooien al hun afval gewoon op de grond. Onze kids leerden de prinses sorteren zodat ze terug kon met heel wat wijsheid en Viesvuilland weer kan omvormen tot Schoonland! Op het einde van de dag kwam Reus Rome langs op school. Deze hielp om de meiboom met onze wensen op het dak van de nieuwbouw te plaatsen. Het hoogste punt van de bouw is immers bereikt en omdat we hopen dat het gebouw zo sterk wordt als een boom, plaatste de reus een boom op het dak!

 

 

 

Harten Troef

Instructiefilmpjes optellen en aftrekken met brug

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 27 april 2021.

Voor wie graag nog een voorbeeldje heeft...

 

Terug van start in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 24 april 2021.

Na een vakantie starten we traditiegetrouw met een herhalingscircuit: lezen, rekenen en schrjven in spelvorm: we draaiden aan het rad om splitsingen te herhalen, gebruikten de grijpmachine om woordenrijtjes te lezen, legden de eitjes met sommen in het juiste nest, schreven op de ramen onze nieuwste woorden, herhaalden de vuilbak- en broekzakoefeningen en nog veel meer. Zo fristen we alles op en waren we klaar voor wat nieuwe leerstof.

Deze week stond in het teken van het land Overdetien. Wibbel en de cijfers 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 worden door hun vriendjes uit het land Overdetien uitgenodigd om eens op bezoek te gaan. Hiervoor meoten ze echter voorbij Falco, de boze brugwachter... Om over de brug te mogen, moeten de cijfers het bedrag betalen dat samen met zichzelf 10 vormt. De 1 betaalt 9, de 2 betaalt 8, enz...

Wie het verhaal graag nog eens herbeluistert en nog wat oefent, kan dit doen met dit filmpje.

Ook wij speelden het verhaal na. Ook in onze schooltuin vonden we enkele bruggen en tunnels ... en de juf ... die mocht Falco de Verschrikkelijke spelen.

Dit als voorbereiding op de brugoefeningen die we deze week ook al even uitprobeerden en de volgende weken verder zullen inoefenen.

En ook al is de jeugdboekenmaand om, knuffellezen blijven we doen. Kijk maar naar onze foto's.

 

Het eerste leerjaar in actie: letterdiploma's en paaskippen

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 7 april 2021.

Maart = jeugdboekenmaand. We keken naar de openingsshow, genoten van boeken die de juf voorlas, startten met knuffellezen en ja hoor ... we verdienden ons letterdiploma! Inderdaad ondertussen kennen we alle letters en kunnen we die al behoorlijk vlot lezen. Maar zo snel kregen we dat diploma niet hoor... Eerst was er nog een letterspel met heel wat leesopdrachten. Als we deze juist oplosten, kregen we ... letters en met die letters moesten we de geheime zin achterhalen: "ik lees al vlot". En als beloning kregen we een echt "mol en beer letterdiploma", een medaille en heerlijke letterkoekjes! 

Door de vervroegde vakantie hadden we de laatste dagen ook nog heel wat knutselwerk te verrichten. Onze paaskippen moesten af. Na nog wat plakwerk en heel wat verven werden onze ballonnen mooie kippen! Kijk maar mee!

uitkijken naar Pasen in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 21 maart 2021.

Ook in het eerste leerjaar kijken we al volop uit naar Pasen. Zouden er dit jaar veel paaseitjes te rapen zijn? 

We oefenden verder op + en - tot 10 met onder andere een paasganzenbord in het hoekenwerk. Daarnaast kwamen we voor de eerste keer oefeningen tegen waarbij we de 10 in de vuilbak mogen gooien. Wat vonden we het leuk om het getalbeeld van de 10 ook echt door de lucht van de klas te laten vliegen.

In de taallessen kwamen we wel een heel speciale letter tegen, namelijk de letter 'c'. Deze kan je gewoon op 2 verschillende manieren uitspreken. Ons hoofdje raakt steeds meer gevuld. Tijdens de les begrijpend lezen kwamen we meer te weten over de regenworm. Hierdoor konden we de worm die de juf vond op haar terras een nieuwe thuis geven. 

Vrijdagnamiddag gingen we aan de slag met slijmerige behangerslijm, krantenpapier en een ballon. Na heel wat scheuren en plakken lukte het iedereen om zeker 3 laagjes op zijn ballon te kleven. Nu afwachten wat we hier nog verder mee gaan doen. 

Harten Troef

Huistaak 18 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 17 maart 2021.

Gisteren en vandaag leerden we een nieuw type bewerkingen tot 20: TE - TE of in "1ste leerjaartaal": "de vuilbak".

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

Een weekje eerste leerjaar: carnaval en nog veel meer

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 14 maart 2021. Aangepast op maandag 15 maart 2021

Onze stond in het teken van carnaval: met een rekenketting versierden we de ramen. Daarnaast maakten we ook coole maskers met leuk effectje door crèpepapier te besrenkelen met water. We oefenden een dansje en genoten samen met de kleuters van het optreden van Ping en Pong. Dankjewel juf Silke en juf Véronique! Op vrijdag was het dan het grote moment. Het eerste leerjaar trok als een carnavalsstoet richting het woonzorgcentrum Vanderstokken. De tocht was al een hele onderneming op zich. We moesten ervoor zorgen dat maar liefst 5 auto's naar ons toeterden... Wat gingen we hierin op ... en er hebben er zelfs 8 getoeterd!!!! Aangekomen aan het woonzorgcentrum was het geweldig om de stralende geizchten van de bewoners te zien terwijl we ons dansje opvoerden voor de ramen. In de namiddag werd er nog volop feestgevierd op de speelplaats. Het eerste leerjaar werd door de jury uitgeroepen tot "de gezelligsgte groep"!

Verder genoten we opnieuw van het knuffellezen en probeerden we deze week op allerhande manieren de oefeningen tot 10 verder in te prenten. Kijk maar mee.

Harten Troef

Huistaak 8 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 8 maart 2021.

Na "de broekzak met +" stond vandaag "de broekzak met -" op het programma. We herhalen dit alles nog eens aan de hand van het filmpje hieronder.

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

 

 1 2 3 >  >>