• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Het eerste leerjaar ging er opnieuw tegenaan!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 16 januari 2022. Aangepast op zondag 16 januari 2022

De week maakten we tijd om de geziene leerstof op leuke manier te herhalen. Aan de hand van doorschuifsystemen oefenden we het lezen en schrijven. Daarnaast fristen we onder andere al joggend de splitsingen op. 

Voor muzische vorming maakten we kennis met het verhaal van 'De notenkraker'. We beluisterden ook de Russische dans van Tsjaikovski. Deze leerden we aan de hand van ritmische partituur begeleiden met muziekinstrumenten. We moeten nog wat verder oefenen, maar gingen er al aardig in op. 

 

Voor WO gingen we met het thema 'Water' van start. Verbazingwekkend voor hoeveel we zaken we allemaal water nodig hebben. We poetsten onze tanden, wasten onze handen en nog veel meer. 
Kijk maar naar de foto's. 

Harten Troef

1A - vrijdag 17 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 16 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor vrijdag 17 december. Succes!

- Op kabas vind je een taakje terug met een link naar een poppenspel van mol en beer. Dit bekijk je best voor het themaverhaal hieronder.  

- Themaverhaal mol en beer

- Aftrekken tot 8

- 2022: geschreven nieuwjaarsbrief leren lezen

Vergeet ook niet het schrijven van de letters en woorden van thema 3 (mus, vis, poes en haan) nogmaals te oefenen. 

 

Harten Troef

1A - donderdag 16 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 15 december 2021. Aangepast op donderdag 16 december 2021

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor donderdag december. Succes!

 

- woordenrijen deur

- leesles deur

- spelling weg

- optellen tot 8

 

- 2022: zakje nieuwjaarsbrieven versieren
(in het filmpje wordt ongewild een kleine stukje 2 keer na elkaar afgespeeld. Ik kreeg dit foutje er helaas niet uit... )

 

 

 
Harten Troef

1A - woensdag 15 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 14 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor woensdag 15 december. Veel (werk)plezier!

- de letters van het woord deur

- schrift: het woord weg

- optellen en aftrekken tot 7

- 2022: het lezen van de nieuwjaarsbrief oefenen

Dit is hetzelde filmpje als dat van maandag. Je mag het lezen/opzeggen van de brief ook oefenen door het kopieerblad dat in de zak met de nieuwjaarsbrieven zit enkele malen te lezen (kies je 3 favoriete knufels en zeg voor hen je nieuwjaarsbrief op :) ) 

Vergeet ook niet het schrijven te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

Harten Troef

1A - dinsdag 14 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 13 december 2021. Aangepast op maandag 13 december 2021

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor maandag 13 december. Veel (werk)plezier!

- Het woord deur:

 

- Splitsen tot 8:

 

- Schrijven: g: 

 

- 2022: gelukspoppetjes

 

Vergeet ook niet het dictee te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

Harten Troef

1A - maandag 13 december

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 13 december 2021.

Hieronder vinden jullie de filmpjes voor maandag 13 december. Veel (werk)plezier!

- Welkom allemaal:

- Lezen: woordenrijen

- Lezen: leesles

- Wiskunde: aftrekken tot 7

- 2022: het lezen van de nieuwjaarsbrief oefenen (filmpje enkel voor kinderen, mama's en papa's stoppen hun oren dicht!)

Vergeet ook niet het schrijven te oefenen. Hiervoor is er geen filmpje, maar een oefenblad in de schrijfbundel waarop je dagelijks een stukje moet schrijven.

 

 

Nog even genieten van Sinterklaas

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 12 december 2021. Aangepast op zondag 12 december 2021

Een nieuw weekje in het eerste leerjaar... we genoten nog volop van het bezoekje van de Sint en maakten zelf een eigen tafelvoetbalspel. Er werd heel wat gerekend en gelezen. Wat was het leuk om met de fietsjes over de speelplaats te racen. Natuurlijk deden we ook ons uiterste best tijdens het schrijven van onze Nieuwjaarsbrieven. Benieuwd wat mama, papa, oma, opa, meter, peter, ... er  zullen van vinden. Onze juffen zijn alvast heel trots!!

Na een hele week aftellen, kwam ie dan: Sinterklaas in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 4 december 2021. Aangepast op zondag 5 december 2021

Onze hele week stond in het teken van de sint en zijn pieten. Tijdens de rekenlessen jogden we onze getalbeelden en splitsingen in een sintdecor, we oefenden onze sommen tot 6 met een sintversie van het bingospelbord en sorteerden pakjes met sommen in de juiste zak. Ook de splitsschoorsteen kwam aardig van pas. Daarnaast oefenden we het betalen tot 10 euro en 10 cent door in de klaswinkel alles te kopen om een piet te knutselen. 

De lessen WO stonden eveneens in het teken van de sint. We testten onze boten uit, leerden over het paard van de sint en onderzochten wat de beste schoenen zouden zijn voor een piet die niet mag uitglijden op het dak. We knutselden zelf een schoen en leerden al even hoe we de veters moeten knopen. Volgende week oefenen we dat nog verder. Ook leerden we de verschillene smaken kennen. Sinterklaas brengt zoets, maar wist je dat er ook zout, zuur en bitter bestaat? Dapper proefden we het allemaal. 

Uiteraard oefenden we ook een grappig liedje met bijhorende dansje om op te voeren voor de sint. En dan was het aftellen geblazen. Vrijdagochtend schrokken we ons een hoedje van al het lekkers dat we in onze klas vonden. Maar wat hadden die pieten er toch ook een rommeltje van gemaakt... Vlak voor de middag mochten we dan eindelijk op bezoek bij de sint en zijn pieten. Dit was megaleuk en gezellig. De sint wist echt veel over ons. We kregen een megagrote zak mee naar de klas. Hierin vonden een tiptoi, boekjes van Mol en Beer en een schrijfmat. Dank u sinterklaasje!!! We rondden onze dag af met gezelschapsspelletjes en keken samen nog naar een leuk filmpje van de Peatles. Fijn!

 

Het eerste leerjaar bereidt zich voor op de komst van de sint!

Geschreven door Leen Jacobs op vrijdag 26 november 2021. Aangepast op zondag 28 november 2021

De sint heeft een probleem. Hij heeft geen onderdak en zou graag op onze school komen logeren met enkele pieten. Volgens de directie is er nog wel ergens een lokaaltje vrij en zal dat wel lukken. En als alles goed gaat, heeft hij op vrijdag 3 december wat tijd uitgetrokken voor onze kinderen! Deze week schreven we al een heuse brief en brachten we deze naar het postkantoor. Daarnaast maakten we een leuke aftelkalender en leerden we al heel wat over de boot van de sint. Wij onderzochten wat kan drijven en wat zinkt. Nadien knutselden we onze eigen stoomboot. Deze moet kunnen drijven en de (Playmobil) sint en piet kunnen vervoeren.

 

 

2 nieuwe juffen in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op vrijdag 19 november 2021.

De laatste 2 weken waren het niet juf Ineke en juf Leen die voor de klas stonden, maar werden alle lessen gegeven door juf Gloria en juf Lauren. 

 1 2 3 >  >>