• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Het eerste leerjaar in actie: letterdiploma's en paaskippen

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 7 april 2021.

Maart = jeugdboekenmaand. We keken naar de openingsshow, genoten van boeken die de juf voorlas, startten met knuffellezen en ja hoor ... we verdienden ons letterdiploma! Inderdaad ondertussen kennen we alle letters en kunnen we die al behoorlijk vlot lezen. Maar zo snel kregen we dat diploma niet hoor... Eerst was er nog een letterspel met heel wat leesopdrachten. Als we deze juist oplosten, kregen we ... letters en met die letters moesten we de geheime zin achterhalen: "ik lees al vlot". En als beloning kregen we een echt "mol en beer letterdiploma", een medaille en heerlijke letterkoekjes! 

Door de vervroegde vakantie hadden we de laatste dagen ook nog heel wat knutselwerk te verrichten. Onze paaskippen moesten af. Na nog wat plakwerk en heel wat verven werden onze ballonnen mooie kippen! Kijk maar mee!

uitkijken naar Pasen in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 21 maart 2021.

Ook in het eerste leerjaar kijken we al volop uit naar Pasen. Zouden er dit jaar veel paaseitjes te rapen zijn? 

We oefenden verder op + en - tot 10 met onder andere een paasganzenbord in het hoekenwerk. Daarnaast kwamen we voor de eerste keer oefeningen tegen waarbij we de 10 in de vuilbak mogen gooien. Wat vonden we het leuk om het getalbeeld van de 10 ook echt door de lucht van de klas te laten vliegen.

In de taallessen kwamen we wel een heel speciale letter tegen, namelijk de letter 'c'. Deze kan je gewoon op 2 verschillende manieren uitspreken. Ons hoofdje raakt steeds meer gevuld. Tijdens de les begrijpend lezen kwamen we meer te weten over de regenworm. Hierdoor konden we de worm die de juf vond op haar terras een nieuwe thuis geven. 

Vrijdagnamiddag gingen we aan de slag met slijmerige behangerslijm, krantenpapier en een ballon. Na heel wat scheuren en plakken lukte het iedereen om zeker 3 laagjes op zijn ballon te kleven. Nu afwachten wat we hier nog verder mee gaan doen. 

Harten Troef

Huistaak 18 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 17 maart 2021.

Gisteren en vandaag leerden we een nieuw type bewerkingen tot 20: TE - TE of in "1ste leerjaartaal": "de vuilbak".

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

Een weekje eerste leerjaar: carnaval en nog veel meer

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 14 maart 2021. Aangepast op maandag 15 maart 2021

Onze stond in het teken van carnaval: met een rekenketting versierden we de ramen. Daarnaast maakten we ook coole maskers met leuk effectje door crèpepapier te besrenkelen met water. We oefenden een dansje en genoten samen met de kleuters van het optreden van Ping en Pong. Dankjewel juf Silke en juf Véronique! Op vrijdag was het dan het grote moment. Het eerste leerjaar trok als een carnavalsstoet richting het woonzorgcentrum Vanderstokken. De tocht was al een hele onderneming op zich. We moesten ervoor zorgen dat maar liefst 5 auto's naar ons toeterden... Wat gingen we hierin op ... en er hebben er zelfs 8 getoeterd!!!! Aangekomen aan het woonzorgcentrum was het geweldig om de stralende geizchten van de bewoners te zien terwijl we ons dansje opvoerden voor de ramen. In de namiddag werd er nog volop feestgevierd op de speelplaats. Het eerste leerjaar werd door de jury uitgeroepen tot "de gezelligsgte groep"!

Verder genoten we opnieuw van het knuffellezen en probeerden we deze week op allerhande manieren de oefeningen tot 10 verder in te prenten. Kijk maar mee.

Harten Troef

Huistaak 8 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 8 maart 2021.

Na "de broekzak met +" stond vandaag "de broekzak met -" op het programma. We herhalen dit alles nog eens aan de hand van het filmpje hieronder.

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

 

Harten Troef

Taak 5 maart: we rekenen al tot 20

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 5 maart 2021. Aangepast op vrijdag 5 maart 2021

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. Nadien kan je het blaadje uit jouw huiswerkmap oplossen.

Voor de ouders: kijk zeker even mee, zo merk je hoe de eerste bewerkingen tot 20 worden aangebracht.

 

Veel oefenplezier,

de juffen.

opnieuw aan de slag na een weekje vakantie

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 27 februari 2021. Aangepast op zaterdag 27 februari 2021

Volledig uitgerust na een weekje vakantie gingen we in het eerste leerjaar onmiddellijk hard aan de slag. Aan de hand van verschillende spelletjes herhaalden we hetgeen we voor de vakantie leerden zodat we er dat rest van de week verder mee aan de slag konden. We leerden ook de woorden haai, kooi en roei. Wat gaat het snel en kunnen we al veel lezen! 

De optellingen en aftrekkingen tot 10 zijn ondertussen allemaal aangeleerd. Gelukkig oefenen we ze regelmatig in met leuke spelletjes. 

Het WO-thema waar we momenteel rond werken, gaat over communicatie. Dat we niet enkel kunnen communiceren door te praten ondervonden we reeds. Ook met ons lichaam kan je een boodschap overbrengen. En om ons lichaam even op te warmen, deden we eerst samen een leuk dansje.

 

Nog een drukke week voor de vakantie in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 12 februari 2021.

Deze week werkten we ons thema "water" af. We presenteerden ons eigen weerbericht en mochten daar zelfs een grappige versie van maken. Daarnaast maakten we ook kennis met iets dat helemaal niet met water te maken heeft: elektriciteit. Vorige week ontdekten we al de elektriciteitsdoosjes en leerden we ook verschillende manieren van communiceren kennen. Deze week maakten we onze eigen lightbox met een zelfgemaakte stroomkring en een leuke valentijnsboodschap.

Dinsdag was het dikketruiendag. Deze stond dit jaar in het teken van "sluipverbruik". Spaarzaam omgaan met energie draagt ook bij tot het klimaat. Daarom is het belangrijk geen energie te verspillen. Dit kan door alle onnodige stekkers uit te trekken, de lichten te doven, en geen apparaten onnodig aan te laten. De kinderen begrepen dit snel en maakten een grote affiche om thuis op te hangen. Zo kunnen we ook de ouders hiervan overtuigen.

Verder was het ook de week tegen pesten. De klemtoon lag vooral op verbinding en een goede groepssfeer. Deze probeerden we te bevorderen door elkaar positief te bekijken en voor iedereen een complimentje te schrijven. Iedereen kreeg zijn eigen complimentenboekje mee naar huis.

Geniet van een welverdiende vakantie!

Harten Troef

Vakantietas krokusvakantie: maak samen 10

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 12 februari 2021.

Kijk naar het filmpje om de spelregels te achterhalen!

Harten Troef

Kletskleddernat met af en toe een straaltje zon.

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 4 februari 2021. Aangepast op donderdag 4 februari 2021

Deze week stond in het teken van de poëzie. We probeerden dagelijks een gedichtje te vervolledigen, luisterden naar het boek in rijm over de 10 honden en waagden een poging om zelf een hondenrijmpje te schrijven. Daarnaast bekeken we ook de filmpjes die jullie doorstuurden (dankjewel!) en beluisterden we elke ochtend de gedichten die de andere klassen voorlazen. Uiteraard stonden we te popelen om zelf onze gedichtjes voor te lezen voor de hele school. De gedichtjes die jullie hiervoor doorstuurden waren ideaal en we oefenden deze flink in. Kijk maar mee hoe we het er vanaf brachten...

Kletskleddernat? Toch niet altijd hoor. Donderdag leerden we een nieuw woordje: zon. Toen we ons dansje opvoerden ging de zon zelfs even schijnen! Goed hè!

 

 1 2 3 >  >>