• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De voorlaatste week in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 25 juni 2019.

"We halen een pizza" is de naam vaon ons laatste WO-thema, maar een pizza kan je uiteraard ook zelf maken.
Op maandag stond deeg maken op het programma. Leuk hoor, zo kneden in die plakkerige boel. Het deeg bakten we af tot een plat brood met kruiden. Smullen maar. Op dinsdag proefden we dan van allerlei beleg dat op een piza hoort. Ansjovis, mozzarella, olijven, ... alles werd enthousiast geproefd. Daarna konden we onze eigen pizza beleggen met hetgeen we het lekkerst vonden. Na het bakken was het smullen geblazen in ons openluchtrestaurant.

Vrijdag gingen we op wandel. "Stap je mee" heette ons jaarthema. Het vierde leerjaar stippelde deze maand een wandeling in de schoolomgeving uit. We genoten van de natuur en het samen op stap zijn.

 

Op bezoek in de Flietermolen

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 15 juni 2019.

Om pizza wordt gemaakt van deeg. En voor deeg hebben we bloem nodig. Maar waar wordt die bloem gemaakt?

De kinderen van het eerste leerjaar weten er ondertussen alles van, want zij gingen op bezoek naar de Flietermolen in Tollembeek. Daar zagen ze de weg die het graan aflegde om bloem te worden en leerden ze heel wat bij.

Omdat de 2 klassen niet samen in de molen binnenraakten, ging er telkens een klas op tocht. Door alle "ijsjespijlen" te volgen, kwamen ze terecht in de tuin van de juf waar ze zich even konden uitleven en getrakteerd werden op een ijsje.

Een leerrijke en fijne namiddag dus.

We maken een pizza

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 15 juni 2019.

Ons laatste WO-thema voor dit schooljaar werd gestart. En ja hoor, wij gaan nog pizza maken.

We startten met het ruiken aan allerlei ingrediënten en al snel vonden we zelf dat deze allemaal bij pizza horen. Als beloning mochten we alvast al eventjes van een stuk pizza proeven. Dit in afwachting tot we er genoeg over leerden en we er zelf één kunnen bakken.

Tijdens het hoekenwerk bakten we alvast plasticine pizza's en belegden we pizza's voor de juf zoals weergegeven op de bestelling. We speelden zelfs al pizza-twister.

 

Op stap ...

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 7 april 2019.

De voorbije weken stonden er opnieuwe een aantal leuke zaken op de planning in het eerste leerjaar. We leerden eindelijk optellen en aftrekken MET brug, lezen ondertussen ook woorden met een dubbele staart, ontdekten dat je de letter 'c' op heel 2 manieren kan uitspreken zoals in het woordje 'circus'. 

Daarnaast brachten we ook een bezoek aan het rusthuis. We lazen aan de bewoners een verhaal uit ons leesboek voor, speelden een spelletje waarbij de de minoefeningen tot 10 nog wat oefenden en kleurden samen een mooie tekening. Het was een hele belevenis. 

Vrijdag nam agent Pascal ons mee de straat op. We leerden hoe we in groep op het voetpad moeten stappen en oefenden ook om op een veilige manier onze schooltas in de koffer van de auto te steken en in te stappen. 

Nu kunnen we genieten van een zalige vakantie om er nadien weer volop tegenaan te kunnen. Fijne vakantie !!

 

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 23 maart 2019.

Er gebeurde weer heel wat de voorbije weken in het eerste leerjaar. We kregen bezoek van een echte prinses uit Viesvuilland, trokken naar de post om onze brief voor mama en papa te posten, maakten het gezellig in de klas met onze pyjama, leerden het uur lezen, gingen voor de eerste keer naar het zwembad, ...

Deze week maakten we kennis met het Landoverdetien. Falco was weer van de partij en zorgde ervoor dat we de vriendjes van tien nu heel goed kennen. Voor de eerste keer maakten we +oefeningen MET brug. Spannend !!

Op het einde van de week trokken we naar de bibliotheek in Bellingen. We werden er wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van een bibliotheek. Je hebt er heel veel boeken, voor groot en klein. Vrijdagnamiddag namen we de tijd om een briefje te schrijven voor onze meters en peters van het zesde leerjaar. Zij gaan volgende week een hele week naar de Opaalkust in Frankrijk. Hopelijk hebben ze veel plezier en vinden ze onze briefjes leuk. 

Harten Troef

Vakantietas krokusvakantie

Geschreven door Ineke Ceuterick op donderdag 28 februari 2019.

Hoe speel je het leuke spelletje "maak samen 10" dat in de vakantietas zit?
Bekijk het instructiefilmpje hieronder!

Het eerste leest op volle toeren

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 22 februari 2019.

Telkens we 5 minuutjes lazen in de klas, mochten we een app van onze I-pad kleuren. Als deze helemaal gekleurd was, mochten we een app van de klassikale I-pad kleuren... en als deze vol was, verdienden we een filmpje. We hebben hem nog niet helemaal afgezien, maar genoten toch al van het spannende eerste deel. 

Ook leerden we vandaag wat nieuwe woordenschat: de garage, de bergplaats, ... Allerlei woorden die te maken hebben met het huis. En om deze extra in te oefenen mochten we onze woordkaartjes op de bijhorende plaats op school gaan kleven. En de woordkaartjes die we hier niet konden kleven ... die hebben we mee naar huis. Misschien vinden die thuis wel een plaatsje. Jullie zijn gewaarschuwd! 

De laatste hand aan onze eigen lightbox

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 17 februari 2019.

Het was een hele kwarwei, maar wel een leuke. En nu is ie af. Onze eigen lightbox. Kijk maar mee! De kids en de juffen zijn alvast superfier!

Deze week stond ook in het teken van de dikketruiendag. Wie kon, kwam met helm en/of fiets. Onder de middag konden we fiets en helm pimpen. Zelf de helm van de juf werd gepimpt!

Onze eigen lightbox

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 10 februari 2019.

Mensen spreken mensen. Zo heet ons nieuwe Wo-thema. En dat we om te spreken niet altijd moeten praten, weten we ondertussen ook. Meester Mark leerde ons enkele gebaren en je kan uiteraard ook briefjes schrijven naar elkaar. Of wat dacht je van een boodschap op een lightbox? Dat is pas cool!

Daarom probeerden we deze week dan ook onze eigen lightbox te maken. Zelf een stroomkring maken en het lampje doen branden, ons deksel ombouwen tot een lightbox-deksel, onze eigen letters maken, houdertjes fabriceren voor deze letters,... We deden het allemaal!

Verder leerden we de woordjes "duif" en "zon" en werden er nog veel gedichtjes voorgedragen. Sommigen kwamen ons plezieren met een gedichtje. Maar we mochten er zelf ook inoefenen en deze dan gaa voorlezen in de kleuterklas. Lezen was zelden zo leuk!

 

Jaja, het eerste leerjaar kent alle getallen tot 20!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 2 februari 2019.

15 bestaat uit 10 en 5, 16 bestaat uit 10 en 6, 17 bestaat uit 10 en 7, 18 bestaat uit 10 en 8, 19 bestaat uit 10 en 9, 20 bestaat uit 10 en 10...

Om onze nieuwe getallen te leren kennen gingen we hoopjes smarties tellen en deze ordenen volgens het getalbeeld. En als we eerst een groepje van 10 maken wordt het direct al veel overzichtelijker. Nadien vormden we onze getalbeelden met alles wat we in de klas tegenkwamen... 

In ons nieuwe wo-thema "mensen spreken mensen" leerden we dat we niet altijd met elkaar moeten praten om iemand iets duidelijk te maken. Je kan praten, tekenen, schrijven, gebaren, fluisteren, maar ook mailen, sms-en, telefoneren en zoveel meer. 
Omdat fluisteren in de klas enkel lukt met je buur, probeerden we in de klas stiekem briefjes te sturen naar elkaar. Wat was dat fijn. Maar om juffen en meesters in een andere klas te bereiken moesten we iets anders uitproberen. We stuurden sms-jes, belden met de gsm van de juf en spraken een boodschap in en stuurden een video door met whats app. Spannend.

 

Vooral als we nadien een telefoontje terug kregen. Bovendien mailden we de mama's en papa's om te vragen wat we 's avonds gingen eten. Vol ongeduld wachtten we op de antwoorden. Leuk hoor!

Donderdag kwamen de leerlingen van het 5de leerjaar langs om de poëzieweek in te leiden met een leuk gedichtje. 

 1 2 3 >