• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De eerste maand eerste leerjaar zit erop!

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 30 september 2022. Aangepast op vrijdag 30 september 2022

We blijven spelend oefenen en onze letters en woorden herhalen! 

Een kort verslagje van de week

Geschreven door Leen Jacobs op zaterdag 24 september 2022. Aangepast op zaterdag 24 september 2022

Een weekje vol lezen, rekenen, schrijven en ... lopen!!!

Harten Troef

Huistaak dinsdag 20 september

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 19 september 2022.

Bewegend leren maakt het heel wat leuker en zorgt ervoor dat we bijleren zonder dat we dit echt beseffen. In de klas deden we dit al vaker. Nu is het jullie beurt.

Sta recht voor het scherm en start het filmpje. Na het aftellen begin je met joggen. Ondertussen verschijnen er getalbeelden. Het is de bedoeling dat je kind zo snel mogelijk zegt welk getalbeeld dit is. Eigenlijk moet het nu de getalbeelden tot 6 herkennen zonder de blokjes één voor één te moeten aanwijzen of tellen. Tussendoor komen er ook wat afwisselende leuke opdrachten. Zo zal je kind zich soms moeten bukken voor een brug, moeten brullen als een leeuw, ronddraaien als een wervelwind, heel hoog springen, of uiteraard, ook even uitblazen.

We maakten 2 versies:
Je start best met het eerste filmpje. Hier worden de getalbeelden iets trager geflitst. Als dit goed gaat, kan je nadien het 2de filmpje proberen. Hierin volgen de getalbeelden elkaar iets sneller op. Hoe vaker je oefent, hoe sneller het gaat. Als je kind het antwoord niet weet, zeg je het na een tijdje best zelf. Misschien lukt het dan de volgende keer wel... Blijft het moeilijk om de getalbeelden te herkennen, ook bij het trage filmpje, dan kan je eerst nog even oefenen met de getalbeeldkaartjes uit het rekendoosje. Regelmatig een vijftal minuutjes oefenen, kan al wonderen verrichten!

En euh, mama, papa, oma, opa, ... jog gerust mee!

Versie 1: trager

Versie 2: sneller

een nieuwe week in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 18 september 2022. Aangepast op zondag 18 september 2022

Er werd opnieuw heel wat ondernomen in het eerste leerjaar. Neem maar een kijkje...

 

Week 2 in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op vrijdag 9 september 2022. Aangepast op vrijdag 9 september 2022

Na twee weekjes kennen we al 3 woordjes en 5 letters. We oefenden ook verschillende schrijfpatronen, leerden tellen en terugtellen tot 6 maakten patronen en oefenden de rekenbegrippen: op, onder, voor, achter, tussen, links, rechts,...

 

Al 2 dagen eerste leerjaar!

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 2 september 2022.

Een nieuwe klas, een nieuwe bank, een nieuwe juf en heel veel nieuwe spulletjes. Alles werd opgehaald, uitgedeeld en kreeg een plaatsje. We maakten kennis met mol en beer en leerden vandaag al ons eerste woordje: ik. Verder knutselden we voor onze verjaardagskroon en ons feesthoedje. We mochten ook even spelen in hoekjes en kregen een nieuwe meter of peter uit de zesde klas. Helemaal klaar voor meer volgende week...

Laatste keer meter/peter met 1 en 6

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 2 juli 2022.

Nog een laatste leuke activiteit: kijk maar mee!

Onze laatste uitstap in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 2 juli 2022. Aangepast op zaterdag 2 juli 2022

Na de viering, trokken we er nog even op uit. We gingen naar de gemeentelijke speeltuin en mochten daar samen klimmen, glijden, voetballen, schommelen, spelen en vooral ... genieten!

Een sportief dagje in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 5 juni 2022.

Donderdag 1 juni werd er heel wat gesport op Harten Troef. We leerden verschillende circustechnieken, konden ons uitleven op een klimparcours in de turnzaal, sprong erop los op het springkasteel,...

Stevige torens in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 22 mei 2022. Aangepast op zondag 22 mei 2022

'Wel in je vel' houdt ook in dat we moeten zorgen voor veiligheid en stevigheid. Daarom onderzochten hoe hoge torens stevig zijn: ze hebben meestal een brede basis en zijn zeer goed aan elkaar vastgemaakt Ook wij kregen de opdracht een stevige toren te maken en dit van WC-rolletjes. Onze toren moest zo hoog zijn als een bank, verplaatst kunnen worden en blijven staan als de juf er met een haardroger op blies... Wat een leuke uitdaging. 

 

 

 1 2 3 >  >>