• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Een sportief dagje in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 5 juni 2022.

Donderdag 1 juni werd er heel wat gesport op Harten Troef. We leerden verschillende circustechnieken, konden ons uitleven op een klimparcours in de turnzaal, sprong erop los op het springkasteel,...

Stevige torens in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 22 mei 2022. Aangepast op zondag 22 mei 2022

'Wel in je vel' houdt ook in dat we moeten zorgen voor veiligheid en stevigheid. Daarom onderzochten hoe hoge torens stevig zijn: ze hebben meestal een brede basis en zijn zeer goed aan elkaar vastgemaakt Ook wij kregen de opdracht een stevige toren te maken en dit van WC-rolletjes. Onze toren moest zo hoog zijn als een bank, verplaatst kunnen worden en blijven staan als de juf er met een haardroger op blies... Wat een leuke uitdaging. 

 

 

Harten Troef

Wel in je vel in het eerste leerjaar!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 15 mei 2022. Aangepast op zondag 15 mei 2022

Proeven moet je leren en wij deden alvast flink ons best!

Wist je dat 1 keer proeven niet voldoende is en je minimaal 5 keer moet proeven om te wennen aan nieuwe smaken? Wij probeerden het in het kader van ons thema "wel in je vel" eens uit met peer, mango, bloemkool en witloof.

Kijk maar mee naar de filmpjes hieronder. 

Sportweek in het eerste leerjaar!

Geschreven door Leen Jacobs op maandag 2 mei 2022. Aangepast op maandag 2 mei 2022

April was de gezondheidmaand en dat hebben we geweten in het eerste leerjaar. Niet alleen is ons WO-thema "wel in je vel", elke dag werd er gesport. 

maandag: fietsdag: we brachten onze fietsen mee en oefenden onder leiding van meester Benjamin op speelplaats. Met juf Leen poetsten we onze fiets van boven tot onder. Bij juf Ineke leerden we meer over de fietsonderdelen. Tijdens de rekenles knutselden we ook een fiets door in het klaswinkeltje gepast te betalen voor elk fietsonderdeel. 

dinsdag: zwemmen: hop naar het zwembad!

woensdag: alles met de bal: we herhaalden de rekenleerstof aan de hand van balspelletjes op de speelplaats. Balletjes met een sommetjes op in de juiste emmer gooien, kegelen en de bijhorende splitsing noteren, met een bal tegen de muur gooien op een getal en zeggen wat de soms van dat getal met 10 is, ...

donderdag: atletiek: bij zorgjuf Leen mochten we verspringen op de schors en maten we met de meetstok of we minder, juist of meer dan één meter ver sprongen. Bij juf leen maakten we in de zandbak ons eigen gewichtje van 1 kg en mochten we gewichtheffen. We konden zelfs even kogelstoten met een echte kogel. Samen met juf Ineke sorteerden we drinkbussen: minder dan 1 liter, juist of meer dan 1 liter. We maakten ook één liter heerlijke sportdrank. Omdat het buitenlesdag was, overtrokken we de 'ch' van lach niet in de klas, maar buiten. Bovendien oefenden we de leesles in aan de hand van een loopparcours op de speelplaats. 

https://www.youtube.com/shorts/S1Pac1NnqQI 

vrijdag: jumpsky: volop springen: een unieke afsluiter van deze leuke week! (foto's zie artikel eerste graad)

De week voor de paasvakantie in het eerste leerjaar.

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 4 april 2022. Aangepast op maandag 4 april 2022

In onze week voor de vakantie werkten we tijdens de muzische lessen onze vrolijke paaskippen af. Wat was het leuk om aan de slag te gaan met papier maché en verf en op het eind vast stellen dat onze eenvoudige ballon plots een vrolijke kip werd. 

We kregen deze week een volgende verkeersles van agent Pascal. Deze keer gingen we echt op stap en konden we de agent tonen dat we al flinke voetgangers zijn. We leerden ook hoe we onze schooltas veilig in een geparkeerde wagen plaatsen met aandacht voor de nabij geparkeerde auto's en het aankomend verkeer. 

Ook werkten we het programmeercircuit verder af onder leiding van onze zorgjuf juf An. We kunnen ondertussen al aardig overweg met de B-bot en dachten ook goed na bij het denkspel over de jeugdboekenmaand. 

De laatste week van de maand maart betekent ook de laatste week van de 'masked reader'. We kregen nog enkele leuke voorleesfilmpjes te zien en keken vrijdag vol spanning naar de onthulling. Hierbij kwamen we tot de constatatie dat we nog heel wat juffen en meesters beter moeten leren kennen ;-)

Tot slot was het vrijdag de hoogste tijd voor nog eens een leuke activiteit met onze meters en peters uit de zesde klas. We hielden een paaszoektocht in onze school en speelden samen leuke spelletjes. 

 

 

Een knotsgekke carnavalsweek in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 26 maart 2022.

Deze caranvalsweek was echt te gek! Gekke haren, hoeden, brillen, schoenen of fluodag.... Elke keer opnieuw waren we verbaasd van de originaliteit die jullie toonden! Echt een pluim voor de inzet en overgave van kids en ouders! We genoten en kwamen zo helemaal in de stemming om vrijdag volop te genieten van carnaval. 

Ook in de klas gingen we aan de slag binnen het thema. We knutselden een masker met koude of warme kleuren en maakten een gekke clown door gepast te betalen voor alle onderdelen. Ondertussen kunnen we al bedragen vormen tot 20 euro en 20 cent. 

Op wereldwaterdag kwam bovendien de gemeente langs met een drinkbus voor elke leerling. En deze werden reeds gretig in gebruik genomen! 

 

nieuws uit het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 20 maart 2022. Aangepast op zondag 20 maart 2022

2 weekjes verder en er gebeurde weer heel wat in het eerste leerjaar...

- knuffellezen

- in onze pyjama naar school

- tellen met de sprong van 2 en 5

- programmeren

- op zoek naar de masked reader

- een briefje sturen naar mama en papa

- aan de slag met een ballon en behangerslijm

- ...

 

Het eerste leerjaar in actie!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 19 maart 2022. Aangepast op zaterdag 19 maart 2022

We blijven volop rekenen en leren en proberen dit steeds zo speels mogelijk te doen. Het tellen per 2 deden we door op de speelplaats telkens een sprongetje te maken naar het tweede volgende getal. Het tellen per 5, leerden we met ons hele lijf. Kijk maar mee!

Zorgjuf Ann bedacht voor ons heel wat spelletjes die ons het eerste inzicht in programmaeren leren. We oefenden met B-bot, leerden een vriendje te laten uitvoeren wat wij bouwden door dit zo duidelijk mogelijk te vertellen, maakten een puzzel door een code om te zetten in de juiste puzzelstukjes en speelden een leuk denkspel in het kader van de jeugdboekenmaand. 

 

Harten Troef

Vakantietas krokusvakantie eerste leerjaar: maak samen 10

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 23 februari 2022.

Kijk naar het filmpje om de spelregels te weten te komen. Veel speelplezier!

Deze week in het eerste leerjaar:

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 20 februari 2022.

Deze week werkten we verder aan onze eigen lightbox. De stroomkring hadden we reeds ontdekt. Nu moesten we deze nog in onze doos bevestigen en onze doos voorzien van een leuke boodschap. Wat waren we trots op het eindresultaat. 

Donderdag was het 'dikketruiendag'. We luisterden naar het verhaal van de oude boom die een speciaal plekje wou voor zijn allerlaatste zaadje. Een speelplaats vol kinderen die het boompje zouden knuffelen of erin zouden klauteren vond hij wel een leuk idee. Wij kregen de opdracht om onze eigen klimaatactie te bedenken die zou bijdragen aan de vergroeing van onze school. Omdat we in het eerste leerjaar van dieren houden, werd onze slogan "meer dier, meer plezier" en maakten we voederkettingen voor vogels. De kettingen maken, was een leuk werkje en onze eigen slogan op onze trui schrijven, was zelfs nog leuker. 

Vrijdag startte de 'week tegen pesten' met een leuk toneeltje op onze speelplaats. Hierbij leerden we de betekenis van de eerste stip kennen: iedereen telt mee, ook in het spel en spraken we ook af om voortaan leerkrachten en leerlingen steeds te begroeten 's ochtends. 

 

 1 2 3 >  >>