• Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Op stap met de kaart

Geschreven door Elke Mertens op zaterdag 10 april 2021.

Tijdens de wiskunde les leerden we ons oriënteren op de kaart. Niet eenvoudig. Maar als je in het echt mag uitproberen waarom kaart leren lezen belangrijk is... Zijn de kids van het 4de leerjaar niet te stoppen. Het weer gooide wat roet in het eten en de zoektocht werd uitgesteld.. Maar eindelijk was het op 25 maart voldoende goed weer om op avontuur te gaan. Gewapend met pen, papier en een kaart natuurlijk trokken we naar het centrum van Pepingen voor een zoekavontuur met denk opdrachten. De opdrachten werden goed gelocaliseerd en de opdrachten in team uitgedokterd. Ook de schatkist werd adhv de tips gevonden... De namiddag vloog voorbij en de schat... Die heeft gesmaakt! 

Het eerste leerjaar in actie: letterdiploma's en paaskippen

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 7 april 2021.

Maart = jeugdboekenmaand. We keken naar de openingsshow, genoten van boeken die de juf voorlas, startten met knuffellezen en ja hoor ... we verdienden ons letterdiploma! Inderdaad ondertussen kennen we alle letters en kunnen we die al behoorlijk vlot lezen. Maar zo snel kregen we dat diploma niet hoor... Eerst was er nog een letterspel met heel wat leesopdrachten. Als we deze juist oplosten, kregen we ... letters en met die letters moesten we de geheime zin achterhalen: "ik lees al vlot". En als beloning kregen we een echt "mol en beer letterdiploma", een medaille en heerlijke letterkoekjes! 

Door de vervroegde vakantie hadden we de laatste dagen ook nog heel wat knutselwerk te verrichten. Onze paaskippen moesten af. Na nog wat plakwerk en heel wat verven werden onze ballonnen mooie kippen! Kijk maar mee!

Wat doet de regenworm onder de grond?

Geschreven door Lotte Erzeel op maandag 22 maart 2021.

Onder het thema 'tweemaal bellen en binnen' bekeken we de woningen van dieren. We stopten regenwormen in een kistje met aarde en dode bladeren. Nu nog een weekje laten staan in het donker.. Ben jij ook benieuwd om te zien hoe hij zijn gangen graaft?

Binaire getallen

Geschreven door Mark Blaton op maandag 22 maart 2021.

Ze leerde ons over binaire en tiendelige getallen.
Op het einde verraste ze ons met een knappe goocheltruc.
Dankjewel voor de interessante uiteenzetting.

 

Onze nestkastjes krijgen een plekje !

Geschreven door Mark Blaton op zondag 21 maart 2021.

Stuur ons gerust een paar foto's of filmpjes door.
Juf Els en meester Mark

 

uitkijken naar Pasen in het eerste leerjaar

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 21 maart 2021.

Ook in het eerste leerjaar kijken we al volop uit naar Pasen. Zouden er dit jaar veel paaseitjes te rapen zijn? 

We oefenden verder op + en - tot 10 met onder andere een paasganzenbord in het hoekenwerk. Daarnaast kwamen we voor de eerste keer oefeningen tegen waarbij we de 10 in de vuilbak mogen gooien. Wat vonden we het leuk om het getalbeeld van de 10 ook echt door de lucht van de klas te laten vliegen.

In de taallessen kwamen we wel een heel speciale letter tegen, namelijk de letter 'c'. Deze kan je gewoon op 2 verschillende manieren uitspreken. Ons hoofdje raakt steeds meer gevuld. Tijdens de les begrijpend lezen kwamen we meer te weten over de regenworm. Hierdoor konden we de worm die de juf vond op haar terras een nieuwe thuis geven. 

Vrijdagnamiddag gingen we aan de slag met slijmerige behangerslijm, krantenpapier en een ballon. Na heel wat scheuren en plakken lukte het iedereen om zeker 3 laagjes op zijn ballon te kleven. Nu afwachten wat we hier nog verder mee gaan doen. 

Werfbezoek .

Geschreven door Hilde De Neve op vrijdag 19 maart 2021. Aangepast op maandag 22 maart 2021

Op 18 maart mochten de leerlingen van het tweede leerjaar op werfbezoek in het nieuwe schoolgebouw. De dag voordien werd er veel opgeruimd en extra maatregelen werden genomen om het bezoek zo veilig mogelijk te maken .

Bouwen!

Geschreven door Hilde De Neve op vrijdag 19 maart 2021.

Kinderen gaan zelf aan de slag . Er worden stevige bruggen ,muren en huisjes gebouwd.
Kaarthuisjes bouwen is niet zo makkelijk. Probeer het maar! Lukt het stuur dan een foto naar juf Hilde. Het grootste huis verdient een tekening van een van onze leerlingen . Succes !

Harten Troef

Huistaak 18 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 17 maart 2021.

Gisteren en vandaag leerden we een nieuw type bewerkingen tot 20: TE - TE of in "1ste leerjaartaal": "de vuilbak".

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

Vogelhuisjes

Geschreven door Mark Blaton op dinsdag 16 maart 2021.

Binnenkort nemen we ze mee naar huis.
We hopen dat de mezen ons huisje zullen bewonen.

 

Een weekje eerste leerjaar: carnaval en nog veel meer

Geschreven door Leen Jacobs op zondag 14 maart 2021. Aangepast op maandag 15 maart 2021

Onze stond in het teken van carnaval: met een rekenketting versierden we de ramen. Daarnaast maakten we ook coole maskers met leuk effectje door crèpepapier te besrenkelen met water. We oefenden een dansje en genoten samen met de kleuters van het optreden van Ping en Pong. Dankjewel juf Silke en juf Véronique! Op vrijdag was het dan het grote moment. Het eerste leerjaar trok als een carnavalsstoet richting het woonzorgcentrum Vanderstokken. De tocht was al een hele onderneming op zich. We moesten ervoor zorgen dat maar liefst 5 auto's naar ons toeterden... Wat gingen we hierin op ... en er hebben er zelfs 8 getoeterd!!!! Aangekomen aan het woonzorgcentrum was het geweldig om de stralende geizchten van de bewoners te zien terwijl we ons dansje opvoerden voor de ramen. In de namiddag werd er nog volop feestgevierd op de speelplaats. Het eerste leerjaar werd door de jury uitgeroepen tot "de gezelligsgte groep"!

Verder genoten we opnieuw van het knuffellezen en probeerden we deze week op allerhande manieren de oefeningen tot 10 verder in te prenten. Kijk maar mee.

Carnaval op school

Geschreven door Lotte Erzeel op zaterdag 13 maart 2021.

Vrijdag vierden we carnaval op school. Onze carnavalsstoet trok naar Vander Stokken. Daar dansten we op een leuke carnavalmix. Op school kregen we hiervoor de prijs voor origineelste dans! 

Clown

Geschreven door Lotte Erzeel op zaterdag 13 maart 2021.

Voor carnaval versierden we onze ruiten met prachtige clowns.

Kamer tekenen in perspectief

Geschreven door Lotte Erzeel op zaterdag 13 maart 2021.

We tekenden ons lievelingsplekje in huis in perspectief. Wat een knappe resultaten!

W.O. Thema Huizen

Geschreven door Lotte Erzeel op zaterdag 13 maart 2021.

Bij het WO thema huizen, bekeken we verschillende soorten huizen, we ontdekten wie er allemaal meewerkt aan de bouw van een huis en een huisdiertje kwam ook op bezoek in de klas. 

Uitnodiging carnaval

Geschreven door Lotte Erzeel op zaterdag 13 maart 2021.

Bij de les taal leerden we zelf een uitnodgiging schrijven.
We schreven niets minder dan een uitnodiging voor het grote carnavalsfeest op school!

Harten Troef

Huistaak 8 maart

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 8 maart 2021.

Na "de broekzak met +" stond vandaag "de broekzak met -" op het programma. We herhalen dit alles nog eens aan de hand van het filmpje hieronder.

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. De oefeningen die op het schoolbord verschijnen schrijf je over op het kladblad dat je in je huiswerkmap vindt. Los de oefeningen op en breng het kladblad morgen terug mee naar school.

Veel kijk- en oefenplezier!

 

Harten Troef

Taak 5 maart: we rekenen al tot 20

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 5 maart 2021. Aangepast op vrijdag 5 maart 2021

Bekijk het filmpje en probeer goed mee na te denken. Nadien kan je het blaadje uit jouw huiswerkmap oplossen.

Voor de ouders: kijk zeker even mee, zo merk je hoe de eerste bewerkingen tot 20 worden aangebracht.

 

Veel oefenplezier,

de juffen.

Een boodschap van de vuilbakken

Geschreven door Els Leunens op woensdag 3 maart 2021.

We kijken naar een boodschap van Amedee GFT, Chantal Restafval en Vladimier Papier!

opnieuw aan de slag na een weekje vakantie

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 27 februari 2021. Aangepast op zaterdag 27 februari 2021

Volledig uitgerust na een weekje vakantie gingen we in het eerste leerjaar onmiddellijk hard aan de slag. Aan de hand van verschillende spelletjes herhaalden we hetgeen we voor de vakantie leerden zodat we er dat rest van de week verder mee aan de slag konden. We leerden ook de woorden haai, kooi en roei. Wat gaat het snel en kunnen we al veel lezen! 

De optellingen en aftrekkingen tot 10 zijn ondertussen allemaal aangeleerd. Gelukkig oefenen we ze regelmatig in met leuke spelletjes. 

Het WO-thema waar we momenteel rond werken, gaat over communicatie. Dat we niet enkel kunnen communiceren door te praten ondervonden we reeds. Ook met ons lichaam kan je een boodschap overbrengen. En om ons lichaam even op te warmen, deden we eerst samen een leuk dansje.

 

 1 2 3 >  >>