• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

jarig in 3KKa (2e trimester)

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 9 februari 2021.

Jarig zijn in de kleuterschool is steeds weer FEEST. in dit blok verschijnen de foto's van de feestjes uit het 2e trimester

Een kaartje voor oma en opa

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 8 februari 2021.

In de week van de poëzie en op weg naar Valentijn, verrasten onze kleuters hun grootouders en overgrootouders met een kaartje in de bus. Met heel hun hart en met veel liefde hebben ze het beste van zichzelf gegeven. 

Wat ik verdien? Een veer van 1 tot 10

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 29 januari 2021.

Indi wil graag een mooie verentooi. Maar dat moet je dagelijks verdienen. Wij gaan samen met Indi vele uitdagingen aan en oefenen ook de cijfers van 1 tot 10. 

Tijd & Kalenders

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 25 januari 2021.

We starten het nieuwe jaar met een feestje in de klas, confetti overal! We vieren de verjaardag van Ferre en Tibo, we spelen in de sneeuw, doen om ter snelst onze pyjama aan, praten samen over ons slaapritueel, poetsen onze tanden in de klas, en zoveel meer. 

sneeuw en pyamadag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 17 januari 2021.

Donderdag 14 januari hadden we rond thema tijd een dag donker en licht/dag en nacht. De kleuters brachten hun pyama en hun slaapknuffel mee naar de klas. We maakten heel veel leuke, donkere plaatsjes in de klas en we ontdekten het leuke aan donker zijn. Slaaprituelen werden besproken en het aan- en uitkleden bleek nog wat oefening te kunnen gebruiken. Toen begon het ook nog te sneeuwen en de pret kon niet op. Het was alweer een leuke dag op school.

Kerstmis

Geschreven door Silke Temmerman op zondag 3 januari 2021. Aangepast op zondag 3 januari 2021

Voor de kerstvakantie vierden we de verjaardag van Rune, Felix & Alice. We versieren de kerstboom, verkleden ons in de kerstman, knutselen een kerstcadeautje voor mama & papa, spelen het kerstverhaal na en sluiten de week af met een kerstfeestje in de klas met lekkere warme chocomelk en wafeltjes. 

Kerstfeest in 3kka

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 18 december 2020.

We begonnen deze fijne dag met een sober maar smakelijk ontbijt met sneetjes vers brood,vers fruit en Kinderbubbels. Nadien werden de zelfgemaakte kadootjes uitgedeeld.Iedereen had zo zijn best gedaan.videocal met vriendje kwinten, filmpje maken voor de bewoners van het woonzorgcentrum...De dag is voorbijgevlogen .

Kerstmis in 3 kk a

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 13 december 2020.

Naar aanleiding van thema bouwen hebben we onze kerstboompjes in beton gegoten. We mochten ook een kerstboom gaan uitkiezen voor in klas en hem natuurlijk versieren. We maakten zelf feestfoto's. We ontwerpen kadopapier en maken nog vele andere werkjes. De nieuwjaarsbrief wordt dit jaar gezongen.

Sinterklaas

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 7 december 2020.

Elke dag kwam het spiekpietje op bezoek in de klas en had die een opdracht mee. Alle kinderen van de 3de kleuterklas B hebben alle opdrachten goed uitgevoerd en hierdoor verdienden ze een pietendiploma. Joepie! We zijn zo flink geweest dat de Sint en de pieten bij ons op bezoek kwamen op vrijdag 4 december. Wat was het fijn om de pietendans te mogen doen voor onze gekke pieten en onze lieve Sinterklaas! 

Winkelen

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 7 december 2020.

Na de herfstvakantie is er meteen feest in de klas, want we vieren samen de verjaardag van Estee. Tijdens het thema 'winkelen' leren we rekening houden met een boodschappenlijst en gaan we naar het winkeltje in ons klasje om producten te kopen. We bakken samen lekkere cake met letterkoekjes, want we leren de letter 'W' herkennen en schrijven en ontdekken andere letters in het letterwinkeltje. 

<<  < 8 9 10 11 12 >  >>