• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Een brief voor Sinterklaas

Geschreven door Ann Luyckx op vrijdag 23 november 2018. Aangepast op vrijdag 23 november 2018

In de derde kleuterklas startten we onze week met een mooie tekening te maken voor Sinterklaas. De tekeningen werden samen met een brief in een grote omslag gestoken. Die gingen we samen posten in de grote rode brievenbus van de post.
Verder leerden we deze week over het kasteel van Sinterklaas en gingen we oefenen om mooie kantelen te tekenen.

Tuur en de duiven

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 15 november 2018.

Tuur uit het vierde leerjaar heeft dertien duiven. Deze duiven leren nog hoe zij naar huis moeten vliegen. Hij vertelde over de mooie duiven, hun verzorging,...We mochten vragen stellen, de duif aaien,...

Dank je wel, Tuur, en nog een gelukkige verjaardag van de bijenklas. 

Dollie in de klas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 13 november 2018.

Naar aanleiding van het verhaal van ‘Pluk van de Petteflet’ hadden de kleuters wel eens willen weten of duiven echt wel briefjes konden overbrengen. Jan kwam met een duivenmand naar onze klas om al onze vragen te beantwoorden. Jan heeft 120 duiven en weet heel veel over duiven. De kleur van de ogen? Hoe groot zijn de vleugels? Waarvoor dienen de ringen? Wie leert ze vliegen? Wat eten ze? ... Jan gaf overal een antwoord op. Op het einde kregen twee duiven een briefje in hun ring. We lieten alle duiven vliegen vanop de speelplaats. Jan beloofde morgen de briefjes terug te geven als de duiven terug thuis zijn. We zijn benieuwd!

Met dank aan Jan voor de leuke activiteit!

Een halloween verjaardagsfeestje

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Vandaag trok iedereen zijn leukste, griezeligste, bangelijkste pak aan om de verjaardag van Jaan en Halloween te vieren in de klas. Een dansje, een tovercake,een draculakroon. En in de namiddag een Halloween bingonamiddag met onze peters en meters. Wat een leuke dag.

Halloween met onze meter en peter !

Geschreven door Mark Blaton op vrijdag 26 oktober 2018.

Onze meters en peters van het vijfde kwamen met ons spelen en knutselen.

Herfst in de klas.

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Na onze boswandeling werd onze klas een ontdekking vol herfst. Aan de hand van de werkkaart ging elke kleuter volgens eigen planning en tempo aan de slag. Twee weken lang was er kleur en geur van de herfst in onze klas.

Kijk, ik schrijf!

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Onze meters/peters uit het vijfde leerjaar kwamen vertellen over rupsen, hun leven, hoe ze voorbewegen. Ook wij kronkelden als rupsen over de grond. We schilderen en schreven het mooie sierlijke patroon.

Verkiezingskoorts op HartenTroef

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 16 oktober 2018.

Deze ochtend kregen we onze stembrief in de klas. Een delegatie van het zesde leerjaar kwam langs om toe te lichten hoe we geldig konden stemmen. We bekeken de affiches en gingen op zoek naar de lijst die we goed vonden: familie, vrienden,...Dan naar het stembureau met onze oproepbrief. Ieder trok met een brief met foto’s erop naar een hokje om een bolletje rood te kleuren. De juf kreeg een volmacht voor een zieke kleuter. We hopen dat we goede vertegenwoordigers gekozen hebben voor de leerlingenraad. Het was zeker een leuke ervaring. Dank je wel, zesde leerjaar.

Naar het bos

Geschreven door Ann Luyckx op vrijdag 12 oktober 2018.

In het bos gingen we op zoek naar de verdwenen sleutels. Aan elke sleutel hing een opdracht die we moesten uitvoeren. Gelukkig konden we de opdrachten heel flink uitvoeren en konden we de sleutels allemaal terug bezorgen aan Joost in de poppenkast.

Een gezonde dag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 28 september 2018.

De kleuters van de bijenklas maakten vandaag smoothies en fruithapjes met het meegebrachte fruit. We leerden veilig omgaan metmes en blender. We proefden van al dat lekkers tot we er een snorretje van kregen.

<<  < 19 20 21 22 >