• Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Schoolreis

Geschreven door Ann Luyckx op donderdag 16 juni 2016. Aangepast op donderdag 16 juni 2016

Op dinsdag 14 juni gingen we samen met het eerste en tweede leerjaar op schoolreis naar Pairi Daiza.

Thema: Boerderij

Geschreven door Carine Demol op woensdag 11 mei 2016.

Wat een mooi weertje buiten! Het perfecte tijdstip om op stap te gaan naar de boerderij!

Op maandag brachten de kleuters van juf Carine & juf Dorlien (stagiaire) een bezoekje aan de koeienboerderij van de familie Versyck. We leerden zo veel bij! Zo mochten we de kalfjes melk geven, de koeien aaien, op een hele grote wei lopen en zelfs op de tractor zitten.

Dinsdag kwam juf Lotte een bezoekje brengen in onze klas. Zij had een verassing mee: Rudolph, het konijn. Ze wist heel wat informatie te vertellen aan de kleuters en nadien mochten de kindjes zelf snoepjes geven aan Rudolph maar ook eens voelen aan zijn zachte vacht.

De klas is deze week helemaal omgetoverd tot een boerderij. Er kan een schaap geschoren worden met scheerschuim, een houten koe gemolken worden. Maar er is ook een zuivelwinkel te vinden en een echte boerderijhoek waar de kleuters zich kunnen inleven en verkleden.

Het beloofd nog een fijne tijd te worden! Ondertussen kunnen jullie al eens een kijkje nemen naar deze leuke foto's.

 

Thema Boerderij

Geschreven door Carine Demol op dinsdag 10 mei 2016.

Deze week werken we rond het thema Boerderij. De klas is helemaal versierd en de kleuters maken kennis met allerlei materialen en dieren die te vinden zijn op de boerderij. 

Op de tractor zitten in de klas, met de maïs spelen aan de maïstafel, of een grote koe tekenen, het zijn maar enkele voorbeelden van de leuke dingen die we deze week zullen doen. 

Op dinsdag gingen we samen naar de boerderij. We kregen een leuke rondleiding van de boerin en maakten kennis met het leven op de boerderij. Dit boerderijbezoek vonden we allen super! We mochten de kalfjes water geven, de koeien aaien, op de tractor zitten en door de wei lopen. Het was een leuke ervaring en de tijd vloog voorbij. 

Watergewenning

Geschreven door Ann Luyckx op maandag 9 mei 2016.

Tijdens de lesjes watergewenning leren de kleuters op een speelse manier zich vrij, zonder angst te bewegen in het water.

Bij de  kleuters die al meer vertrouwd zijn met de watergewenning kan al gestart worden met echte zwemoefeningen.

Thema: Moederdag

Geschreven door Carine Demol op zondag 1 mei 2016. Aangepast op zondag 1 mei 2016

Op zondag 8/05 is het Moederdag en dat wordt ook in de kleuterklas niet vergeten!

De kleuters mochten vertellen over hun mama aan de hand van een foto die ze meebrachten, ook werd er hard gewerkt aan de cadeautjes!

Tijdens vrij spel konden de kleuters afwassen in de waterbak, huizen bouwen met schuursponsjes, zich verkleden als mama, shminken als mama,... Kortom: mama stond een hele week centraal in de klas!

 

Geboorteboomgaard

Geschreven door Carine Demol op donderdag 28 april 2016.

Toen er plots een turnles wegviel, besloten we een leuke wandeling te maken.

Het zonnetje scheen en wij vertrokken met 3e KK B naar de geboorteboomgaard. Meerdere kinderen van de klas vonden er hun eigen geboorteboom. Sommige kleuters wisten perfect waar hun eigen boom stond, voor anderen was dit een nieuwe ervaring. 

Thema Moederdag

Geschreven door Carine Demol op woensdag 27 april 2016.

Binnenkort is het Moederdag. 

Dit wil zeggen dat wij deze en volgende week werken rond onze eigen mama's. Wij leren onze eigen mama en de andere mama's beter kennen via allerlei leuke activiteiten. In onze klas hangen de mooie foto's omhoog van onze mama waarover we uitgebreid hebben mogen vertellen. Ook maken wij mooie cadeautjes voor mama, maar dit is natuurlijk nog een verrassing ... ;-)

Thema Ridders en Prinsessen

Geschreven door Carine Demol op woensdag 27 april 2016.

Afgelopen twee weken werkten wij uitgebreid rond het thema "Ridders en Prinsessen". 

De klas werd helemaal omgetoverd tot het kasteel van 3e KK B. 

 

De kleuters konden zich helemaal uitleven en ontpopten zich tot echte ridders en prinsessen in de kasteelhoek. Zo werden er ook allerlei soorten kastelen gebouwd met de houten blokken, echte ridder- of prinsessenhoeden gemaakt met textielmaché en kledij gemaakt uit plastiek zakken.

Ook maakten we toverdrankjes voor prinses Rosa en speelden we met de leuke instrumenten die we van haar kregen. 

We gingen ook op zoektocht naar de kledij van Ridder Verstrooidheid en bezochten een echt kasteel. 

 

 

Thema ridders & prinsessen

Geschreven door Carine Demol op donderdag 21 april 2016.

Twee weken geleden werd de klas omgetoverd tot een heus kasteel.

Er werden kastelen gebouwd met houten blokken, de ketting van de prinses werd versierd en er kon van hartelust gespeeld worden in de kasteelhoek.

Ook maakten wij echte prinsessen- en ridderhoeden, baljurken en harnassen uit plastiek zakken en magische toverdrankjes...

 

 

nieuw leven

Geschreven door Carine Demol op woensdag 16 maart 2016. Aangepast op woensdag 16 maart 2016

Wij brachten een bezoek aan de schapen met hun lammetjes bij Nand thuis. Er was ook een super lieve hond en schattige konijntjes.

Wij hebben er echt van genoten .

 < 1 2 3 4 5 >