• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Paasfeest

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 1 april 2022.

We starten deze dag met een uitgebreid paasbuffet en.....een tapijt van sneeuw (nee, geen aprilgrap). Er werd gegeten, veel gegeten. Tijd om de laarzen aan te trekken en spelen in de sneeuw. Nadien Schrijfdans en verjaardag Elena. In de namiddag gingen we op zoek naar de plaatsen waar het paaskonijn eitjes had gedropt. Een drukke leuke dag. Fijn paasfeest iedereen!

Carnavalfeest

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zaterdag 26 maart 2022.

We verkleden ons, zetten feestmuziek op en dansen de polonaise. De prins/prinses van het carnavalbal wordt verkozen. Het verkozen groepje gooit snoepjes naar de feestgangers.

Gekke kousen-en schoenendag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 24 maart 2022.

Vandaag was het gekke schoenen-en kousendag. Als taakje kregen de kleuters het herkennen van hun vrienden aan hun schoenen of kousen. Veel geluk!

Gekke brillen- en hoedendag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 22 maart 2022.

Vandaag ons gekste hoedje of bril opgezet. Ook de polonaise leren dansen en confetti gemaakt met een perforator. De dag vloog voorbij.

Gekke harendag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 maart 2022. Aangepast op dinsdag 22 maart 2022

Prachtige, gekke, kleurrijke creaties waren er vandaag te zien. De ochtend werd voor de spIegel doorgebracht om ons haar in carnavalstemming te brengen.

Ahoy piraten

Geschreven door Véronique Van de Voorde op woensdag 16 maart 2022. Aangepast op vrijdag 18 maart 2022

Dank zij de schattenkaart vinden we , na vele hindernissen, de schat. Piraten delen hun schat eerlijk. We maken piratenhoeden, leren wat zinken en drijven is en testen dit op verschillende voorwerpen uit. Wij kijken en zingen met Piet Piraat. En ja, af en toe is er "storm op zee"

Tijdens de film van Pippi Langkous op vrijdag kregen de kleuters een schatkistbewaarder met ....snoepjes.

De wereldboom

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 13 maart 2022.

Tijdens de maand maart staat de wereldboom centraal. Als kinderen die naar school mogen en kunnen, willen wij denken aan alle kinderen die omwille van oorlog of ziekte( het was ook oyamadag) niet naar school kunnen. We willen dankbaar zijn voor deze kansen in ons leven. 

Sprookjes

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 13 maart 2022.

We spelen sprookjes, spiegelen onszelf, tellen tot 7 dwergen/geitjes. We dromen van kastelen, prinsen, kabouters,....

de lente

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 13 maart 2022. Aangepast op zondag 13 maart 2022

De natuur wordt wakker gemaakt door de zon: kriebeldiertjes, bloesem aan de bodem,...We bereiden onze tuinbak voor en hopen op een bloemenweelde. Dus zaaien en planten. Er moet ook gesnoeid worden

Sprookjes in liefde

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 21 februari 2022.

We werken in de klas rond enkele sprookjes zoals Sneeuwwitje en de 7 dwergen, Doornroosje, de Kikkerkoning, Raponsje, Roodkapje en de boze wolf en de Gelaarsde kat. 

 < 1 2 3 4 5 >  >>