• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Olympische spelen derde kleuterklas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 18 juni 2021.

Een ganse dag werden de verschillende sporten uit de Olympische Spelen uitgevoerd. Er werd sportief gestreden om de felbegeerde beker. Verliezen is niet leuk maar sportief blijven is het hoofddoel. Bravo Lenn en Rune met het mooie resultaat. Ook alle alle andere sportievelingen werden Olympische medailles met veel trots uitgereikt door Peters en meters. 

Week van de sport

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 18 juni 2021.

De week van de sport wordt afgesloten met een sportdag voor de ganse kleuterschool in Heikruis. Voor elk wat wils: klimmen en klauteren, gooien en opvangen, springen en rollen,....

Rode duivels

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 18 juni 2021.

Tijdens de week van de sport besteden we uitgebreid aandacht aan de match van de Rode duivels. Schilderen, kleuren, voetbalmatchen tussen kleuters, verkleed naar school,...De kleuters maken zelf foto's met de iPad van vriendjes die supporteren. Een knappe fotoshoot.

Sportdag in Heikruis

Geschreven door Mark Blaton op vrijdag 18 juni 2021.

 

 

Waterdagje op school

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 14 juni 2021.

Joepie!Eindelijk mogen we ook weer in het speelbad. Dus eerst wat lesjes bij de juf en de meester en dan fijn spelen met de waterpartijen. Wat leuk! In de namiddag spelletjes met water op school.: waterballonnnen, spuitje tikkertje, emmertjes vullen, zalig met dit warme weertje.

Zonsverduistering

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 10 juni 2021.

Deze middag konden onze kleuters, dank zij "gekke brilletjes", de maan een stukje voor de zon zien schuiven. Wat een mooi en boeiend schouwspel.

Naar de boerderij!

Geschreven door Silke Temmerman op zaterdag 29 mei 2021.

We maakten op de boerderij vanille- en chocoladepudding, kregen een rondleiding mochten de koetjes en kalfjes mee verzorgen, proefden van verse lekker melk uit de koeltank, kregen een ijsje als dessert, en deden van allerlei leuke doe-opdrachten. 

Naar de boerderij

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 28 mei 2021.

De derde kleuterklas werd vandaag op de boerderij Goteringenhof ontvangen. We wandelden samen met de boerin de boerderij rond, maakten en smulden pudding, verzorgden de dieren, en kregen uitleg  over koeien melken. We proefden ook de verse melk en kregen een melkbeker kado. .s middags na de boterhammen, was een ijsje ons dessert. We mochten ook allerlei opdrachten doen zoals een koe melken, zaaien, modderschilderen, kruiwagenrace,....Op het einde van de dag kregen we allemaal een boerderijdiploma. Dank je wel voor deze fijne dag

Naar het eerste leerjaar

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

Deze week brachten we een bezoek aan juf Ineke en haar eerste leerjaar. We maakten kennis met Mol en Beer en kregen een lesje taal. Volgende week bezoeken we het eerste leerjaar bij juf Leen, voor een lesje wiskunde. We zijn er klaar voor

Verkeer op school

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

De kleuters gingen als start van het project het verkeer turven op de steenweg. Conclusie: heel veel auto's, weinig voetgangers, ...

We ontdekten ook heel wat verkeersborden en -tekens. We oefenden in veilig oversteken. In de klas maakten we met speelgoedauto.s sporen en volgenden we de richting van de pijlen.

 < 1 2 3 4 5 >  >>