• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Faraomaskers

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 26 maart 2019.

De kleuters uit de bijenklas krijgen de volgende opdracht ( invulformulier in de schooltas): welk vriendje zit er achter het faraomasker?

Jong en oud samen

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 21 maart 2019.

De kleuters van de derde kleuterklas gingen vandaag naar centrum Van der stokken. Samen met vele bewoners deden we oefeningen met armen en benen, dansen, ademhaling. Ook de meter van Mats kwam meedoen.  Jong en oud beleefden een fijne activiteit.

De boekenmaand

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 19 maart 2019.

Naar aanleiding van de boekenmaand werden er in onze klas heel wat boekjes zelf gemaakt. Mats maakte een kookboek voor appelcake, Carlo en Louis schreven sciencefiction. Spannend en zeer mooi gedaan. Talent in onze klas.

Veel talent in de kleuterklas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 1 maart 2019.

In de week tegen pesten keken we in de spiegel om ons eigen talent te ontdekken. We keken ook naar onze klasgenootjes en zagen nog meer talent. We gingen ook op zoek naar talent op school: een meter die cello speelt, de directeur die goed kan luisteren, Nele die belt en papieren kan ordenen, Leen en Ann die voor de warme maaltijden zorgen, Tim die alles kan maken, meester Rudi die gitaar speelt, juf Evi die mooi kan zingen, juf Griet die voor de kleinste (en soms ook voor de grootste) kleuters zorgt, meester Mark die van de natuur houdt en groenten kweekt, juf Ann die toneel speelt, meester Benjamin die kan jongleren, juf Stefanie die ons leert met robots omgaan, juf Hilde die kinderen maaltafels leert, en nog zovele anderen. Ja hoor, Harten Troef got talent, heel veel zelfs!

Valentijn

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 18 februari 2019.

14 februari: Valentijn, wie is dat? Hoe vier je dat? Wie zie jij graag?

Viesvuilland

Geschreven door Ann Luyckx op maandag 18 februari 2019.

Viesvuilland was ooit een mooi en proper land, tot de mensen lui werden en hun afval zomaar op de grond begonnen te gooien. Dat maakte de bomen en dieren zo boos, dat ze de koning vroegen om er iets aan te doen. Hij besloot om zijn prinsen en prinsessen uit te sturen. Zo kwam er eentje terecht in onze school.

Kleuters en poezie

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 8 februari 2019.

In de derde kleuterklas werd er elke dag rond een ander versje:

maandag Huttel, tuttel, pruttel : we maakten een spelletje van alle huttel, tuttel, pruttels

dinsdag een doos vol lettertjes :we stappen in de raket en vliegen naar de rijmplaneet. Daar gaan we, aan de hand van eens schatkaart, op zoek naar een schat.

woensdag  de banaan : met ons fruit maken we fruitbrochetjes

donderdag. De raket : in onze pyjama komen we naar school. We houden een modeshow van pyama’s en houden een slaapfeestje

vrijdag: dinojacht: we creeeren onze eigen dino.

Snibbel, snabbel, snuit, en de week is weeral uit!

Voordragen inde kleuterklas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 8 februari 2019.

Tijdens de week werden de kleuters verschillende keren verrast met een versje dat onverwacht werd voorgedragen.

Poëzie

Geschreven door Elke Mertens op dinsdag 5 februari 2019.

Gezellig samen in het grote bed!

We gaan naar de maan.

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 31 januari 2019.

Twee weken zijn we in de klas op ontdekking gegaan naar “hoe de aarde is ontstaan”. We knutselden het zonnestelsel. We maakten twee raketten om door het heelal te vliegen. We zochten in boeken naar info.  We creëerden land, water, lucht, dieren en de mens. We leerden een robot programmeren . Het was zo boeiend. En onze klas zag er prachtig uit. Spring gerust eens binnen en ontdek!

<<  < 17 18 19 20 21 >  >>