• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Een halloween verjaardagsfeestje

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Vandaag trok iedereen zijn leukste, griezeligste, bangelijkste pak aan om de verjaardag van Jaan en Halloween te vieren in de klas. Een dansje, een tovercake,een draculakroon. En in de namiddag een Halloween bingonamiddag met onze peters en meters. Wat een leuke dag.

Halloween met onze meter en peter !

Geschreven door Mark Blaton op vrijdag 26 oktober 2018.

Onze meters en peters van het vijfde kwamen met ons spelen en knutselen.

Herfst in de klas.

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Na onze boswandeling werd onze klas een ontdekking vol herfst. Aan de hand van de werkkaart ging elke kleuter volgens eigen planning en tempo aan de slag. Twee weken lang was er kleur en geur van de herfst in onze klas.

Kijk, ik schrijf!

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 26 oktober 2018.

Onze meters/peters uit het vijfde leerjaar kwamen vertellen over rupsen, hun leven, hoe ze voorbewegen. Ook wij kronkelden als rupsen over de grond. We schilderen en schreven het mooie sierlijke patroon.

Verkiezingskoorts op HartenTroef

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 16 oktober 2018.

Deze ochtend kregen we onze stembrief in de klas. Een delegatie van het zesde leerjaar kwam langs om toe te lichten hoe we geldig konden stemmen. We bekeken de affiches en gingen op zoek naar de lijst die we goed vonden: familie, vrienden,...Dan naar het stembureau met onze oproepbrief. Ieder trok met een brief met foto’s erop naar een hokje om een bolletje rood te kleuren. De juf kreeg een volmacht voor een zieke kleuter. We hopen dat we goede vertegenwoordigers gekozen hebben voor de leerlingenraad. Het was zeker een leuke ervaring. Dank je wel, zesde leerjaar.

Naar het bos

Geschreven door Ann Luyckx op vrijdag 12 oktober 2018.

In het bos gingen we op zoek naar de verdwenen sleutels. Aan elke sleutel hing een opdracht die we moesten uitvoeren. Gelukkig konden we de opdrachten heel flink uitvoeren en konden we de sleutels allemaal terug bezorgen aan Joost in de poppenkast.

Een gezonde dag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 28 september 2018.

De kleuters van de bijenklas maakten vandaag smoothies en fruithapjes met het meegebrachte fruit. We leerden veilig omgaan metmes en blender. We proefden van al dat lekkers tot we er een snorretje van kregen.

Appeltaart

Geschreven door Ann Luyckx op vrijdag 28 september 2018. Aangepast op maandag 1 oktober 2018

We bakken een appeltaart in de klas.
Wat hebben we nodig?
Heel wat kleuters brachten een recept mee want dat hadden we zeker nodig voor we konden starten. Iemand bracht appels mee, vanillesuiker, zelfs aan een keukenschort werd gedacht. En toen gingen we aan de slag.

Fruit

Geschreven door Elke Mertens op vrijdag 28 september 2018.

De kleuters brachten heel veel fruit mee.

Daarvan maakten wij samen heerlijke fruitsla .

Naar de boomgaard

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 25 september 2018. Aangepast op dinsdag 25 september 2018

We gingen samen met de andere klasjes naar de geboorteboomgaard in Pepingen. We zochten onze geboorteboom en vonden ook een tutjesboom. Appels, peren, pruimen, ...we holden van boom naar boom. We ontdekten tussen de takken een broedende duif en zagen op het water de familie gans aan het genieten van een zwempartijtje. Onze benen waren moe en onze buikjes knorden. Wat een mooie wandeling.

<<  < 15 16 17 18 >