• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Halloween

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 25 oktober 2019.

Vandaag beleefden de derde kleuterklassen een superhalloweenfeest. Samen met hun meter en peter uit het vierde leerjaar gingen ze op stap door de school: film, knutselen, kleuren, spelletjes,....We wensen onze meter en peter een fijne vakantie en dank je wel voor de fijne namiddag

Tanden poetsen

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 25 oktober 2019.

Tanden poetsen moet gewoon

met tandpasta en water.

Dat is zeker heel erg goed

voor nu maar ook voor later!

Naar het bos

Geschreven door Ann Luyckx op dinsdag 15 oktober 2019. Aangepast op dinsdag 15 oktober 2019

Vandaag nam kleurenbeest ons mee naar haar nest in het bos. Maar kleurenbeest zag er nogal wit uit. Ze vroeg ons op zoek te gaan naar herfstkleurtjes. We zochten de mooiste blaadjes en klommen en klauterden om de prachtigste boskleuren voor haar te vinden. Wat was ze blij.

bOOm

Geschreven door Ann Luyckx op maandag 14 oktober 2019.

Met een knappe boomconstructie, muziek en een tikje acrobatie ontwikkelt zich de levensloop van een boom op de scène.

Je ziet, voelt, hoort hoe een boom doorheen de verschillende seizoenen en verschillende levensstadia groeit en bloeit. Het leven in de boom, het bos en zijn bewoners komen tot leven in klank en beeld.

Achter zijn stevige schors krioelt het van leven. Zijn jonge twijgen buigen wanneer er een rups over loopt, eekhoorntjes spelen lustig in zijn takken en in de holte van de stam houdt een vleermuis zijn winterslaap.

Twee acteurs-acrobaten construeren de boom -letterlijk- voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

 

Mm, fruit!

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 8 oktober 2019.

We bezochten de boomgaard en kregen de rijdende fruitwinkel op school. In onze klas maakten we met fruit een rupsje Nooitgenoeg om nadien lekker op te smullen. We richten onze eigen fruitwinkel in: wegen, tellen, boodschappenlijstjes maken, betalen,...

Het kleurbeest

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 3 oktober 2019.

In onze klas kwam dinsdag een kleurig maar verlegen beestje binnen gekropen. Ze was op zoek naar kleuren. Ze was heel lief maar ook wat bang. We leenden haar laarsjes om door de plassen te gaan want ze had alleen maar kousjes aan. We kregen de laarsjes terug met daarbij een spelletje, boekjes, een leuk kaartje maar ook onze klasfoto waar ze alle kleuren had van opgegeten. 

Appeltaart

Geschreven door Ann Luyckx op vrijdag 27 september 2019. Aangepast op vrijdag 27 september 2019

We bakken samen een appeltaart.
Iedereen krijgt een taak:
suiker wegen, eiwit kloppen, deeg roeren, ...,
stukjes appel in het deeg steken,
wachten,
smullen van de taart!

Een rijdend fruitkraam

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 24 september 2019.

De ouders van Vic uit de derde kleuterklas hebben een rijdend fruit- en groentenkraam. Hiermee staan ze op markten of rijden ze rond om aan huis groenten en fruit te verkopen. Dus kwamen ze vandaag ook naar onze school.  We hadden een boodschappenlijstje en geld om fruit te kopen voor onze fruitgerechtjes deze week. We kregen allemaal nog een lekker mandarijntje. 

Naar de boomgaard

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 24 september 2019. Aangepast op dinsdag 24 september 2019

We trokken vandaag met de derde kleuterklas naar de geboorteboomgaard. We gingen op zoek naar onze eigen geboorteboom.  Vele appels en peren waren al van de boom gevallen. We vonden een appelboom waar we nog appels konden plukken.We proefden deze appels en deze smaakten zuur. Op onderzoek bij het insektenhotel. En dan wat ravotten in de boomgaard.

Naar Vander Stokken

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 24 september 2019.

Ons klasje werd door centrum Vander Stokken uitgenodigd om het nieuwe speeltuig, samen met de bewoners, in te spelen. De directie hielp met het lintje. De bewoners genoten zichtbaar. Nadien kregen we nog een drankje. We komen zeker nog eens terug.

<<  < 15 16 17 18 19 >  >>