• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Halloween in de klas.

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 2 november 2020.

We griezelen erop los! We komen verkleed naar school en sluiten de week af met een Halloween feestje in de klas, en Halloween wandeling samen met onze meter en peter van het 4de leerjaar. Fijne vakantie iedereen! 

Halloween

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 30 oktober 2020.

Met het verjaardagsfeestje van Keryan werd de start gegeven van een leuk halloweenfeest.Iedereen zag er prachtig uit. Onder het motto "snoep of ik roep"werden snoepjes uitgedeeld.Na de middag maakten we met meter en peter een wandeling.Onderweg moesten we spoken tekenen, heel hard gillen, lopen als spinnen, dansen als skeletten.Onze meters en Peters hadden als slot lekkere pompoensoep gemaakt.Wat een fijne dag!

Herfst

Geschreven door Silke Temmerman op zaterdag 17 oktober 2020. Aangepast op zaterdag 17 oktober 2020

Tijdens thema herfst verzamelen we blaadjes, herfstvruchten en bespreken we de dieren van het bos. Hoe zien de dieren in het bos eruit, wat eten ze?, waar slapen/wonen ze?, welke dieren doen een winterslaap?,... We stempelen met onze vingers herfstblaadjes aan de takken van een boom, boetseren een dier uit klei, tellen met noten en andere herfstvruchten, bewegen met takken, en zoveel meer. Als afsluiter van de week gingen we samen met de klas van juf Veronique naar de poppenkast 'Fabeltjeskrant' kijken. Wat zou de uil aangekondigd hebben? 

Naar het bos

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 16 oktober 2020.

We trokken met de derde kleuterklassen naar park Terrijst en werden opgewacht door de koningin en de koning. Zij vroegen ons op zoek te gaan naar de dieren van het dierenbos. De boswachter hield toezicht in het park. Nadien was er een feestje met chips en kinderchampagne.Het was een leuke uitstap.

Bouwen

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 12 oktober 2020. Aangepast op maandag 12 oktober 2020

We gaan op huizenjacht en gaan gericht zoeken naar onderdelen (dak, rolluiken, venster,...) van een huis aan de hand van prenten. We bouwen huizen met duplo en clicks, kijken naar elkaars huis en bespreken ons eigen huisje, We raden van wie welk huisje is, schilderen een huis, tekenen de dakpannen op het huis, spelen spelletjes zoals 'waar ben je?, Welk vriendje kan het eerst al de bakstenen van Bob De Bouwer inkleuren door met de dobbelsteen te gooien?, Rarara, wie/wat ben ik?, enzovoort. We spelen er op los in de autohoek met kranen, bulldozers, bobcats, vrachtwagens,... Om de week af te sluiten gaan we kijken naar de werf van de nieuwbouw, en wordt zelfs de eerste steen gelegd door 2 kleuters van de 3de kleuterklas. 

Dit ben ik!

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 12 oktober 2020. Aangepast op maandag 12 oktober 2020

Tijdens het thema 'dit ben ik' werken we rond onze talenten aan de hand van het prentenboek 'Pauwtje Pio geeft een pluim'. We schilderen onszelf, meten elkaar, gaan van groot naar klein staan, tekenen krullen op het hoofd, proeven we verschillende producten (zoet, zout, bitter, zuur), ruiken we aan de geurpotjes, kijken we door gekke brillen, en zoveel meer. 

Verjaardag vieren

Geschreven door Silke Temmerman op maandag 12 oktober 2020. Aangepast op maandag 12 oktober 2020

Hiep Hiep Hoera aan onze jarigen! 

De voorbije weken hebben we de verjaardag van Oliver, Ian, Jules, Maurice en Robin al gevierd. 

Bouwen

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 9 oktober 2020.

Het was een leuke boeiende week waarin we heel veel technische vaardigheden hebben geoefend.

De eerste steen

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 9 oktober 2020.

Twee kleuters legden vandaag, samen met de directie,de eerste steen van de nieuwbouw. Dit paste perfect als afsluiter van onze themaweek rond bouwen.

in de klas bouwden we ook een talentenmuur,een dorp,ons droomhuis,...

Bouwen

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 5 oktober 2020.

Onze nieuwe school heeft nog geen muren, ramen, deuren,....We namen een kijkje in de straat naar hoeveel soorten er wel zijn. Wat maakt huizen verschillend?

 1 2 3 >  >>