• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Zonsverduistering

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 10 juni 2021.

Deze middag konden onze kleuters, dank zij "gekke brilletjes", de maan een stukje voor de zon zien schuiven. Wat een mooi en boeiend schouwspel.

Naar de boerderij!

Geschreven door Silke Temmerman op zaterdag 29 mei 2021.

We maakten op de boerderij vanille- en chocoladepudding, kregen een rondleiding mochten de koetjes en kalfjes mee verzorgen, proefden van verse lekker melk uit de koeltank, kregen een ijsje als dessert, en deden van allerlei leuke doe-opdrachten. 

Naar de boerderij

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 28 mei 2021.

De derde kleuterklas werd vandaag op de boerderij Goteringenhof ontvangen. We wandelden samen met de boerin de boerderij rond, maakten en smulden pudding, verzorgden de dieren, en kregen uitleg  over koeien melken. We proefden ook de verse melk en kregen een melkbeker kado. .s middags na de boterhammen, was een ijsje ons dessert. We mochten ook allerlei opdrachten doen zoals een koe melken, zaaien, modderschilderen, kruiwagenrace,....Op het einde van de dag kregen we allemaal een boerderijdiploma. Dank je wel voor deze fijne dag

Naar het eerste leerjaar

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

Deze week brachten we een bezoek aan juf Ineke en haar eerste leerjaar. We maakten kennis met Mol en Beer en kregen een lesje taal. Volgende week bezoeken we het eerste leerjaar bij juf Leen, voor een lesje wiskunde. We zijn er klaar voor

Verkeer op school

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

De kleuters gingen als start van het project het verkeer turven op de steenweg. Conclusie: heel veel auto's, weinig voetgangers, ...

We ontdekten ook heel wat verkeersborden en -tekens. We oefenden in veilig oversteken. In de klas maakten we met speelgoedauto.s sporen en volgenden we de richting van de pijlen.

Verkeer

Geschreven door Silke Temmerman op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

We trekken ons fluohesje en onze fietshelm aan om samen te gaan fietsen op de speelplaats.

Prinses Viesvuilland

Geschreven door Silke Temmerman op woensdag 19 mei 2021.

Papiertjes overal! Wat een rommel op de speelplaats! We helpen de prinses om het afval te sorteren in de juiste vuilnisbak.

Moederdag

Geschreven door Silke Temmerman op dinsdag 11 mei 2021. Aangepast op dinsdag 11 mei 2021

De kleuters legden hunzelf ook eens in de watten tijdens het verwendagje. Ze lakten hun nagels, gaven elkaar een hand- en voetmassage en schminkten elkaar. We deden ook een rarara, wie is het quiz en probeerden te raden over welke mama het ging. Sommige kleuters kennen hun mama goed genoeg om direct te weten dat het over hun mama ging. 

Dino's in de klas!

Geschreven door Silke Temmerman op dinsdag 11 mei 2021.

We bootsen samen een vulkaanuitbarsting na, we schilderen een dino, schilderen met ijs-eieren en proberen om een dino te bevrijden uit een ei. We genoten ook samen van het zonnetje en gingen samen wandelen en zochten naar witte en paarse dovennetel, naar bloesems, lammetjes in een wei, enzovoort. 

Fietsen maar!

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 11 mei 2021. Aangepast op dinsdag 11 mei 2021

Op maandag vertelden onze meters en Peters over hun fietservaringen. Zij kwamen op dinsdag dan ook de fiets van hun oogappel bekijken.Na een grondige veiligheidsinspectie van de fiets konden onze kleuters de helm opzetten. Remmen, vertrekken, slalom, rondjes rijden, ....vele oefeningen werden gedaan. Op het einde ontving iedereen zijn fietsdiploma. Wat een leuke dag.

 1 2 3 >  >>