• Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Naar de boerderij!

Geschreven door Silke Temmerman op zaterdag 29 mei 2021.

We maakten op de boerderij vanille- en chocoladepudding, kregen een rondleiding mochten de koetjes en kalfjes mee verzorgen, proefden van verse lekker melk uit de koeltank, kregen een ijsje als dessert, en deden van allerlei leuke doe-opdrachten. 

Naar de boerderij

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 28 mei 2021.

De derde kleuterklas werd vandaag op de boerderij Goteringenhof ontvangen. We wandelden samen met de boerin de boerderij rond, maakten en smulden pudding, verzorgden de dieren, en kregen uitleg  over koeien melken. We proefden ook de verse melk en kregen een melkbeker kado. .s middags na de boterhammen, was een ijsje ons dessert. We mochten ook allerlei opdrachten doen zoals een koe melken, zaaien, modderschilderen, kruiwagenrace,....Op het einde van de dag kregen we allemaal een boerderijdiploma. Dank je wel voor deze fijne dag

Naar de natuurbelevingshoeve "JOLI".

Geschreven door Griet Van Vaerenbergh op donderdag 27 mei 2021.

Plezier bij JOLI!

Dieren in Heikruis.

Geschreven door Griet Van Vaerenbergh op dinsdag 25 mei 2021.

Dieren in Heikruis.

Naar het eerste leerjaar

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

Deze week brachten we een bezoek aan juf Ineke en haar eerste leerjaar. We maakten kennis met Mol en Beer en kregen een lesje taal. Volgende week bezoeken we het eerste leerjaar bij juf Leen, voor een lesje wiskunde. We zijn er klaar voor

Verkeer op school

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 21 mei 2021.

De kleuters gingen als start van het project het verkeer turven op de steenweg. Conclusie: heel veel auto's, weinig voetgangers, ...

We ontdekten ook heel wat verkeersborden en -tekens. We oefenden in veilig oversteken. In de klas maakten we met speelgoedauto.s sporen en volgenden we de richting van de pijlen.

Natuurbelevingshoeve Joli

Geschreven door Christi De Dobbeleer op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op vrijdag 21 mei 2021

Vandaag gingen we naar de natuurbelevingshoeve Joli.

Het was héél leuk! Kijk maar en laat je kleuter maar vertellen.

Verkeer

Geschreven door Silke Temmerman op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

We trekken ons fluohesje en onze fietshelm aan om samen te gaan fietsen op de speelplaats.

Prinses Viesvuilland

Geschreven door Silke Temmerman op woensdag 19 mei 2021.

Papiertjes overal! Wat een rommel op de speelplaats! We helpen de prinses om het afval te sorteren in de juiste vuilnisbak.

Moederdag

Geschreven door Silke Temmerman op dinsdag 11 mei 2021. Aangepast op dinsdag 11 mei 2021

De kleuters legden hunzelf ook eens in de watten tijdens het verwendagje. Ze lakten hun nagels, gaven elkaar een hand- en voetmassage en schminkten elkaar. We deden ook een rarara, wie is het quiz en probeerden te raden over welke mama het ging. Sommige kleuters kennen hun mama goed genoeg om direct te weten dat het over hun mama ging. 

Dino's in de klas!

Geschreven door Silke Temmerman op dinsdag 11 mei 2021.

We bootsen samen een vulkaanuitbarsting na, we schilderen een dino, schilderen met ijs-eieren en proberen om een dino te bevrijden uit een ei. We genoten ook samen van het zonnetje en gingen samen wandelen en zochten naar witte en paarse dovennetel, naar bloesems, lammetjes in een wei, enzovoort. 

Fietsen maar!

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 11 mei 2021. Aangepast op dinsdag 11 mei 2021

Op maandag vertelden onze meters en Peters over hun fietservaringen. Zij kwamen op dinsdag dan ook de fiets van hun oogappel bekijken.Na een grondige veiligheidsinspectie van de fiets konden onze kleuters de helm opzetten. Remmen, vertrekken, slalom, rondjes rijden, ....vele oefeningen werden gedaan. Op het einde ontving iedereen zijn fietsdiploma. Wat een leuke dag.

Viesvuilland

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 11 mei 2021.

De prinses van Viesvuilland komt hulp vragen aan de kleuters. In viesvuilland gooit iedereen zomaar afval op de grond. Ze vraagt de kleuters om te sorteren in de verschillende afvalbakken. De kleuters wisten al heel wat over sorteren en het zorgen voor de natuur.

Fijne moederdag!

Geschreven door Christi De Dobbeleer op zondag 9 mei 2021.

Aan alle mama's zeggen we: "Dank u wel!"

Fijn moederdag!

Moederdag

Geschreven door Véronique Van de Voorde op zondag 9 mei 2021. Aangepast op zondag 9 mei 2021

Mama's werken, mama's genieten, mama's zorgen,....een ganse week hebben onze kleuters zich ingeleefd in hun mama. Ze worden dan ook verrast met een mooie zelfgemaakte ketting en juwelendoosje

Watergewenning derde kleuterklas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 3 mei 2021.

De derde kleuterklas zal in het zwembad van Halle een lessenreeks Watergewenning volgen. Verdeeld in 3 groepen zullen ze allerlei oefeneningen doen zoals drijven, in het water springen, met het hoofd onder water gaan,....en vrij spel.Vandaag was de eerste les en deze was reuzefijn. Alles is prima verlopen en onze waterratten kijken al uit naar de volgende keer.Met dank aan de buschauffeur en Nele voor de assistentie. 

Reus Romeo steekt .de mei.

Geschreven door Véronique Van de Voorde op vrijdag 30 april 2021. Aangepast op vrijdag 30 april 2021

Vandaag kregen we letterlijk en figuurlijk groot bezoek op school. Reus Romeo kwam de Mei steken op de nieuwbouw. Dit wil zeggen dat het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. De Mei bestond uit hartjes en klaviertjes van alle klassen. Bravo aan de zovele mensen die meehielpen om dit mooie gebouw te creëren. Proficiat.

Dinoland

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 22 april 2021.

Wie stal het dino-ei uit het nest in onze klas? Ahv een schatkaart gaan we op zoek naar het ei want het ei heeft dringend warmte nodig. We brengen het ei terug naar het nest en kijk....daar breekt de eierschaal en komt er een dino uitgekropen. Onze archeologen gaan graven naar beenderen. We laten onze zelfgemaakte vulkanen uitbarsten met lava. We dragen zelf zorg voor ons ijsei met dino. Onze fantasie slaat op hol.

Lente, nieuw leven, op weg naar Pasen.

Geschreven door Véronique Van de Voorde op donderdag 22 april 2021.

We zaaien en planten. We zorgen goed voor onze kuikentjes. We bewegen met eieren, dansen de kippendans. We versieren eieren en onze geknutselde, betonnen Paashaas. En dan, onverwacht, paaspauze.

Hoe teken ik een konijn?

Geschreven door Christi De Dobbeleer op vrijdag 16 april 2021.

De kleuters leerden hoe ze een konijn kunnen tekenen volgens een stappenplan.

Hier zie je het resultaat.

Zoek je eigen tekening en dat van je vriendjes. Zie je ook hun foto?

 < 1 2 3 4 >  >>