• Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Sinterklaas en Zwarte Piet (2)

Geschreven door Christi De Dobbeleer op woensdag 7 december 2016.

Sommige kleuters spelen graag de Sint na. Andere kleuters verkleden zich liever in Zwarte Piet. Kijk maar ...

Sint en pietjes

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 6 december 2016.

Sint en zijn pietjes brachten ons vandaag een bezoek. Ze hadden voor ons klasje een keukentje mee, net zoals we gevraagd hadden. Sint vond dat wij dat zeker verdiend hadden. Het spiekpietje had verteld over de vele flinke kindjes. We hadden ook een bedankboekje voor de Sint . De pietjes waren wel kapoen in ons klasje en er was ook een pietje die even op de rode stoel moest gaan zitten. Sint vond ons liedje en versje heel mooi en beloonde ons met mandarijntjes, koekjes en chocolade. Het was een leuke dag! Dag Sint en piet, tot volgend jaar.

Sint en piet

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 6 december 2016.

Zoals elk jaar bracht de Sint en zijn pieten de kleuters een bezoek op zijn verjaardag. Het werd een leuk en gezellig feest want de Sint had voor ieder kind en elke klas een pakje mee. Dank je wel, Sint en pieten. Tot volgend jaar.

Samen spelletjes spelen

Geschreven door Ann Luyckx op dinsdag 6 december 2016.

Onze meters of peters hadden een leuke verrassing ons. Ze hadden leuke spelletjes  meegebracht om samen met ons te spelen.

Daar is de Sint al!

Geschreven door Griet Van Eesbeek op dinsdag 6 december 2016.

Vandaag komt de Sint naar onze klas, Emma is vandaag jarig samen met de Sint.

Hip,hip,hoera.

Geschreven door Griet Van Eesbeek op dinsdag 6 december 2016.

Hip,hip,hoera Sterre is jarig.

Spiekpietjes

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 6 december 2016.

Twee weken lang zat er in de bijenklas een spiekpietje. Sinterklaas had zijn spiekpietje de opdracht gegeven om zich elke dag op een andere plaats te verstoppen en zo te kijken hoe de kleuters omgingen met elkaar, met de juf, met speelgoed, in de refter, op de speelplaats. Met zijn piepkleine gsm belde het spiekpietje dan met de opschrijfpieten die alles noteerden in het boek van de Sint. Vorig weekend vertrok ons spiekpietje samen met de vogeltjes die overwinteren in het zuiden. In Spanje kan ons spiekpietje nu genieten van een welverdiende rust en is het aan de andere pieten om de gepaste geschenkjes te brengen. Dag spiekpietje, het was leuk om jou elke ochtend te zoeken.

Bijna 6 december

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

In de bijenklas is het erg druk. Op 6 december wordt Sinterklaas verwacht en dan willen we in orde zijn. Onze brief posten we als vorige week. We verkleden ons en maken pakjes.We knutselen pietjes en sint. We maken woordjes met Nicnackoekjes. We oefenen sinterklaasliedjes en een versje. We mikken pepernootjes in gaatjes. We kiezen een leuk speelgoed uit tijdschriften. We oefenen onze conditie en heel belangrijk: we zetten ons schoentje klaar met lekkers voor paard en sint. We zijn er bijna klaar voor.

Harten Troef

De advent

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

Doorheen de drukte van het sinterklaasgebeuren staken we vandaag de eerste van de vier kaarsen aan. We wachten niet alleen op de sint maar we verwachten ook binnen vier weken het kerstekind. Spannend!

Vijf pietjes op mijn hand

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

De bijenkast oefent volop hun versje voor de sint. Op hun hand de vijf pietjes.

Sinterklaas en Zwarte Piet. (1)

Geschreven door Christi De Dobbeleer op maandag 28 november 2016. Aangepast op woensdag 7 december 2016

De kleuters van Heikruis bereiden zich voor op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Kijk maar ...

Meter of peter lezen voor.

Geschreven door Mark Blaton op zondag 27 november 2016.

Naar aanleiding van de voorleesweek lazen de leerlingen van het vijfde leerjaar een boekje voor aan hun kleutertje. De leerlingen gingen op zoek naar een boekje dat paste bij de leeftijd van de kleuters en ook leuk was om voor te lezen. Ze bereidden elk enkele vraagje voor om tijdens of na het lezen aan hun mete- of petekind te stellen. Het was een leerrijke activiteit.

Sinterklaas en zwarte piet

Geschreven door Carine Demol op donderdag 24 november 2016. Aangepast op donderdag 24 november 2016

Wat een leuke tijd ! 

Kijk en geniet maar mee!

 

Mater Dei

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016.

Op maandag 21 november trok onze kleuterklas met de muziekkoffer en een oude doos vol attributen naar de afdeling Zonnebloem van Mater Dei. We werden er hartelijk ontvangen. Uit onze doos haalden de bewoners om beurt een attribuut dat verwees naar een kinderliedje uit de tijd: op een grote paddestoel (een paddestoel), mieke hou je vast (tak), in een klein stationnetje (trein), hoedje van papier,... Uit onze muziekkoffer haalden we voor iedereen een instrument en onder de leiding van de juf-dirigent zongen we deze leuke gekende liedjes en begeleiden we onzelf met muziek. Tot slot haalden we nog twee emmertjes uit de doos en dansten we het liedje "twee emmertjes water halen". Wat een leuk, gezellig moment. We komen zeker nog eens terug.

Parapluutje, parasolletje

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016.

We brengen met dit regenweer onze paraplu mee naar school. Wie krijgt zijn paraplu open? hoe ziet hij eruit? met hoeveel kleuters kunnen wij er onder? mama-paraplu's, papa-paraplu's, circusparaplu, maya de bijparaplu, doorschijnende paraplu, verstopparaplu, een paraplu met een jasje, ...

Wie krijgt er zijn paraplu ook weer dicht?

Slakken in de klas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016. Aangepast op maandag 21 november 2016

We gingen tijdens het weekend met gans het gezin op slakkenjacht. Heel wat boeiende diertjes werden gevonden en meegebracht. We zetten al deze slakken in een glazen bak zodat we ze twee dagen konden observeren: hoe ze zich in hun huisje terug trekken, hoe ze een spoor van slijm achterlaten, hoe ze met hun antennes voelen, wat ze eten,... en nadien hebben we ze op het gras in de tuin vrijgelaten. BOEIENDE ERVARING!

Voor de blaadjes is het feest ...

Geschreven door Christi De Dobbeleer op donderdag 10 november 2016.

Voor de blaadjes is het feest. Hier wat rood en daar wat geel. Bruin, oranje, heel erg veel.

We sloten het thema herfst af met een leuk herfstfeest!

Mijn eerste herbarium

Geschreven door Véronique Van de Voorde op woensdag 9 november 2016.

dinsdag 9 november trokken we met de bijenklas naar het park van Mater dei. De eerste kleuterklas kreeg emmertjes met daarop blaadjes, vruchten, takjes. Zij moesten in de emmertjes de gevraagde materialen verzamelen. Elke kleuter van de tweede kleuterklas kreeg een doosje met een opdrachtkaart waarop stond wat zij in hun doosje moesten verzamelen. Iedereen was druk op zoek tot opeens een groepje een dood egeltje ontdekte dat tussen een draad was blijven steken. Tijd voor een boeiende waarneming en fantastische uitspraken. Mooi om op deze manier ook met kleuters over de dood te praten. Kleuters met een zuiver en goed hart.

Hop,hop, hop, oktober zit erop!

Geschreven door An De Leener op woensdag 9 november 2016.

Hop,hop, hop,
Oktober zit erop.
De herfst is in het land gekomen. .
Blaadjes en vruchten vallen van de bomen.
We spelen, werken, tellen met kastanjes, noten,....in de klas. 
Jullie kunnen zien hoe plezierig het wel was.

1-2c naar het bos

Geschreven door Véronique Van de Voorde op woensdag 9 november 2016.

op woensdag 9 november trok de bijenklas naar het bos van Gaasbeek. Marcel bracht ons veilig met de bus. Dank je wel, Marcel. In het bos vonden we eerst Sneeuwwitje met de kroon van Lara, die jarig was. We zongen een liedje en aten koekjes. De juf gooide de doos van de koekjes in het bos maar de kleuters tikten de juf op de vingers.Foei, zo wordt het mooie bos vuil. Doosjes horen in de vuilnisbak.

Sneeuwwitje vroeg de kleuters om hulp. We moesten de 7 dwergen zoeken in het bos. Elke dwerg had een opdracht bij die wij moesten uitvoeren: ruiken en voelen aan boomstammen, een dikke, dunne, hoge boom zoeken, luisteren naar de geluiden in het bos, op zoek gaan naar dierenholletjes en vogelkastjes, beukennootjes ver gooien, over omgewaaide bomen lopen, een liedje zingen, springen zoals konijntjes, paddestoelen zoeken maar niet aanraken of stukmaken,..

In het bos hebben we de regen gehoord maar niet gevoeld. De voormiddag was snel voorbij en we brachten Sneeuwwitje en de 7 dwergen terug mee naar school. Op de bus vielen onze oogjes toe want we waren heel moe.

Weer een leuke dag voorbij!

<<  < 4 5 6 7 8 >  >>